Curry kukkakaalista ja kikherneistä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

la 2. syyskuuta 2017 21.02.00

Curry kukkakaalista ja kikherneistä

Curry kukkakaalista ja kikherneistä on maukas ja lämmittää ihanasti sopivalla määrällä chiliä höystettynä. Helppo herkku, joka valmistuu 20 minuutissa. Chilin määrää säätämällä ruoka sopii sekä niille, jotka haluavat tulista lämpöä, että niille, jotka pitävät miedommasta meiningistä. Tulta voi lisätä sitten lautaselle lisää viipaloimalla vähän punaista chilipaprikaa omaan annokseen.
Tästä tuli kerralla meidän perheen suosikkiruokaa ja tein sitä saman tien kolmena päivänä peräkkäin! Kikherneissä ja pähkinöissä on proteiinia kylliksi pitämään hyvin nälkää.

Curry kukkakaalista ja kikherneistä

vegaaninen ️- neljälle ️- valmistuu 20 minuutissa

½ keskikoista kukkakaalia kukinnoiksi pilkottuna
2 pakettia kikherneitä (n. 500g)
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli ohuina viipaleina
3 valkosipulin kynttä viipaloituina
2-3 cm tuoretta inkivääriä raastettuna tai inkivääritahnaa
1 rkl currya
½ tl chilijauhetta tai chilihiutaleita
2 rkl tomaattipyrettä
1 prk kookosmaitoa
2,5 dl kasvislientä kuutiosta tai fondista
1 limetin mehu (2 rkl)
2 tl sokeria tai hunajaa
suolaa
kokonainen chilipaprika
kourallinen cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria silputtuna
Basmatiriisiä

Keitä riisiä neljälle pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa paistokasarissa tai isossa paistinapannussa. Lisää kukkakaalin nuput ja paista kunnes ne saavat jonkin verran väriä, mutta jäävät rapeiksi.
Siirrä kukkakaali odottamaan toiseen astiaan.
Laita samalle pannulle hiukan lisää öljyä ja viipaloitu sipuli sekä valkosipuli, inkivääri, curry, chilijauhe tai hiiutaleet ja tomaattipyre. Hauduta pari minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
Lisää pannulle valutetut ja huuhdotut kikherneet ja kuumenna seosta hetken verran.
Lisää sitten kasvisliemi ja kookosmaito joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja anna seoksen hautua viitisen minuuttia, kunnes seos hiukan sakenee.
Maista, lisää suola, sokeri ja limetin mehu ja varmista maku uudelleen.
Lisää joukkoon paistettu kukkakaali ja cashewpähkinät ja ripottele pinnalle runsaasti tuoretta korianteria.

Tarjoile curry keitetyn basmatiriisin kanssa.

Iloa kokkailuun!

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi