Gluteenittomat proteiini-nokkosletut - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 26. huhtikuuta 2019 13.30.00

Gluteenittomat proteiini-nokkosletut

Kevät tulee kohisten ja maasta nousee jo ainakin täällä etelässä villiyrttejä. Niistä nokkonen on varmaan se tunnetuin ja ehkä helpoinkin. Keräsin talon seinustalta korillisen pieniä nokkosia ja tein niistä superterveellisiä, gluteenittomia proteiinilettuja. Ensin nokkoset täytyy kuitenkin ryöpätä, niitä ei voi heittää lättytaikinan sekaan sellaisinaan.

Kun lähdet keräämään nokkosia, kerää vain nuoria kasveja puhtaasta paikasta. Ota mukaan keräysastia, hansikkaat ja sakset. Minä leikkasin vielä keittiössä käyttöön vain nokkosten lehdet, varret heitin pois. Huuhdo lehden kylmällä vedellä ja laita ne sitten runsaaseen kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Kaada lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä.

 

Tähän reseptiin tarvitset 2,5 dl tuoreita, ryöppäämättömiä nokkosen lehtiä, jotka on pakattu tiiviisti desilitramittaan, jotka toki vaihtaa pinaattiinkin!

 

Gluteenittomat proteiini-nokkosletut

 

2,5 dl tuoreita nokkosen lehtiä tai babypinaattiia

1 banaani

2 munaa

2 munanvalkuaista

1,5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ tl kanelia

½ tl kardemummaa

 

Tarjoiluun

 

Tuoreita marjoja tai hedelmäpaloja

Kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Vaahterasiirappia tai hunajaa

 

Ryöppää ensin nokkosenlehdet yllä olevan ohjeen mukaisesti runsaassa vedessä.

Laita kaikki ohjeen ainekset sekä ryöpätyt nokkosenlehdet blenderiin. Soseuta lettutaikina tasaiseksi. (Tietysti homma onnistuu myös sauvasekoittimella!)

Paista lettuja joko lettupannulla tai paistinpannulla keskilämmöllä voissa tai kookosöljyssä.

Tarjoile letut turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurtin ja marjojen kanssa. Jos kaipaat makeutta käytä juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia.

 

Herkkuhetkiä kevääseen!

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi