Jäätelöannos de luxe á la Otto - paistetut banaanit appelsiinikylvyssä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 1. kesäkuuta 2018 09.24.00

Jäätelöannos de luxe á la Otto - paistetut banaanit appelsiinikylvyssä

Kun isäni paistoi ensimmäisen kerran banaaneja minulle, olin hämmentynyt. Tuijotin silmät suurina tätä tapahtumaa ja mietin että miltähän tuo mahtaa maistua. No se maistui ihanalta ja kertoo aika paljon siitä, millainen herkkusuu meidän faija oli. Jotenkin naurattaa, että hän antoi minulle lempinimen Paljokas, sillä isän jälkiruokabravuureja ei parhaalla tahdollakaan voi kutsua minimalistisiksi.
Kaikki alkoi ihan tavallisista muurinpohjaletuista. Mutta niiden päälle alkoi pikkuhiljaa kertyä päätä huimaavia täytteitä. Ilman muuta jäätelöä, mutta mieluiten jäätelöä, joka oli jotenkin erityistä, kuten tiikeriä appelsiiniraitoineen tai Fazerin tryffelijäätelöä. Sitten lisättiin vaahterasiirappia, hilloa – mieluiten tikkerberiä, eli karviaishilloa. Ja sitten lopulta tulivat paistetut banaanit. Ohje on ylivertainen, koska makeaan banaanin on yhdistetty appelsiinituoremehu, josta annokseen tulee ihanasti happoa.
Sitten vain pannut ja muurikat kuumiksi ja lettukestit pystyyn! Vaikka paistetut banaanit voi kyllä tarjoilla myös ilman lettuja, pelkän jäätelön kanssa. Ihanaa! Ja kun kotimaiset mansikat kypsyvät niin muutama mansikka lisäksi – niin isä olisi tehnyt!

Herkullista viikonloppua!

Lettutaikina De Luxe Oton tapaan

2 kanamunaa
1 kananmunan valkuainen
3 dl rasvatonta maitoa
2 dl kuohukermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

Vatkaa maito, kerma, kanamunat ja yksi valkuainen yhteen ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja suola ja lorauta joukkoon öljy. Anna taikina turvota puoli tuntia. Ja siis – anna tosiaankin, koska silloin letut onnistuvat paremmin!
Paista räiskäleitä voissa joko lettupannulla, paistinpannulla tai muurikassa. Pidä liesi keskilämmöllä tai inauksen kuumemmalla ja kaada takina pannun keskelle. Kääntele sitten pannua niin, että taikina ulottuu juuri ja juuri pannun reunoille asti. Eli paista ohuita, pitsireunaisia lättyjä.
Jos käytät muurikkaa niin valuta taikina reunoille ja anna sen valua keskelle ja pääset samaan lopputulokseen.

Paistetut banaanit à la Otto

1 banaani syöjää kohden
1 rkl voita
2 tl fariinisokeria
0,5 dl juuri puristettua appelsiinimehua

Halkaise kiinteä tuore banaani keskeltä terävällä veitsellä. Paista banaania voissa niin, että annat pannun tulla ensin kuumaksi, lisää sitten voi ja alenna hiukan lämpöä. Laita banaanin puolikkaat paistumaan leikkauspinta alaspäin ja anna paistua n. kolme minuuttia, kunnes pinta on ruskea. Käännä sitten banaanit varovasti ja ripottele paistetulle pinnalle fariinisokeri. Anna paistua hetki. Lisää sitten pannulle appelsiinimehu ja anna sen kihua vähän kokoon. Nosta banaanit letun kanssa samalle lautaselle ja kaada päälle pannulla oleva kastike.
Pyöräytä annokseen vielä vanilja tai appelsiini jäätelöä ja kaada päälle hiukan vaahterasiirappia.

Kommentit

Kommentointi