Kananmunat kypsyvät uunissa tomaattikastikkeen kanssa ihanaksi aamupalaksi - oletko syönyt shakshukaa? - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 2. maaliskuuta 2018 23.15.00

Kananmunat kypsyvät uunissa tomaattikastikkeen kanssa ihanaksi aamupalaksi - oletko syönyt shakshukaa?

Vuosia sitten näihin aikoihin olin Marokossa ajelemassa moottoripyörällä. Se oli heittämällä elämäni suurin seikkailu. Kaikki mitä reissulla tapahtui, oli uutta ja ainutkertaisen ihmeellistä. Siellä söin myös ensikertaa shakshukaa. Olimme savesta ja oljista rakennetun riadin kattoterassilla ja meille tuotiin sinne ruoka, jollaista en aiemmin ollut nähnyt. Saviastioissa kihisi kuuma tomaattiliemi, jossa kypsyi kanamunat. Ruoka oli ihanaa ja olen tehnyt samaa herkkua erilaisina muunnoksina monet kerrat. Nyt tein samalla idealla vieläkin nopeamman version, johon en lisännyt shakshukaan kuuluvaa chiliä ollenkaan ja tomaattikastikkeen kaadoin kulhoihin suoraan kaupan valmiista pastakastikepurkista. Nopea aamiaisherkku valmistuu helposti myös brunssille.

Kahdelle

2 dl valmista kaupan tomaattipastakastiketta 
2 kananmunaa
4 rkl raastettua parmesaania
tuoretta korianteria tai basilikaa
2 tl voita
tuoretta rapeakuorista leipää

Voitele pienet uuninkestävät vuoat voilla. Laita kunkin vuoan pohjalle 1 dl pastakastiketta ja riko sen päälle kanamuna. Ripottele päälle vasta raastettua parmesaania ja silppua tuoretta basilikaa tai korianteria. Laita kulhot uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi tai kunnes valkuainen on kokonaan hyytynyt. Syö minishaksuka paahdetun tuoreen leivän kanssa.

 

Onnellisista aamuista tulee hienoja päiviä

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi