Keväinen ja kevyt pääsiäismenu - savusiikaa, yrttiperunoita, munahyydykettä ja fenkolisalaattia - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

ke 17. huhtikuuta 2019 06.30.00

Keväinen ja kevyt pääsiäismenu - savusiikaa, yrttiperunoita, munahyydykettä ja fenkolisalaattia

Lapsuudenkodissani söimme usein savusiikaa ja munahyydykettä uusien perunoiden kanssa. Se on ihana ja kevyt yhdistelmä, joka sopii hyvin myös pääsiäisen aikaan.

Kaupoissa myydään nyt espanjalaisia uuden sadon perunoita, joihin tein raikkaan yrttiöljykastikkeen. Perunat voi joko tarjota lämpiminä tai tehdä ne valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin tekeytymään. Kummallakin tavalla ne maistuvat ihanilta. Perunoiden keittämisessä kannattaa olla tarkka, etteivät kiehu liian kypsiksi ja hajoa.

 

Salaatin valmistin fenkolista ja hapokkaista Granny Smith omenista. Se valmistuu sillä aikaa, kun munahyydyke on uunissa. Tai senkin voi tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan. Mutta kaiken kaikkiaan näillä elementeillä syntyy vaivattomasti ihana keväinen ateria.

Jälkiruoaksi sopii mainiosti joko täyteläinen Kolmen suklaan Charlotte russe tai kevyen raikas Sitruunainen uunijäätelö. Ja jos kaipaat alkuruokaa niin tee tämä ihana Parsakeitto!

Menu

neljälle

 

Savusiika yrttipedillä

Yrttimarinoidut uudet perunat

Munahyydyke

Fenkoli-omenasalaatti

Ota kala jääkaapista hiukan ennen tarjoilua, se saa hiukan lämmetä ja varsinkin jos se on vakuumiin pakattu, sen on hyvä hiukan ”hengittää” ennen kuin se syödään.

 

Yrttimarinoidut uudet perunat

 

1 kg hyvin pestyjä uudensadon perunoita suolavedessä keitettynä

1 dl öljyä

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 rkl hunajaa

½ ruukkua timjamia

½ ruukkua tilliä

suolaa

mustapippuria

 

Laita tehosekoittimeen puolet öljystä, hunaja ja sitruunan mehu sekä raastettu kuori ja hiukan silputut yrtit. Sekoita kunnolla tasaiseksi. Lisää suola, mustapippuri ja loput öljystä pyöräytä konetta vielä hiukan. Kaada kastike kuumana puolitettujen perunoiden joukkoon ja tarjoa heti tai laita perunat maustumaan jääkaappiin ja nauti ne kylminä.

 

Munahyydyke

 

4 kananmunaa

2 dl kevyt- tai täysmaitoa

suolaa

½ dl pieneksi silputtua ruohosipulia

voita vuoan voitelemiseen

 

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niitä haarukalla niin, että niiden rakenne menee rikki. Lisää maito ja mausteet ja kaada voideltuun uunivuokaan tai annosvuokiin.

Paista 175°C uunissa alatasolla, kunnes seos on hyytynyt – n. 30 min. Tarjoa heti

 

Fenkoli-omenasalaatti

2 vihreää omenaa

2 fenkolia

2 dl turkkilaista jogurttia

ripaus suolaa

ripaus sokeria

 

Pese fenkolit. Säästä hennot tillimäiset lehdet koristeiksi

Halkaise ja kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. (Se käy muuten tosi näppärästi pariisinperunaraudalla, jos sellainen sattuu olemaan käytettävissä)

Viipaloi fenkolit ja omenat ohuen ohuiksi viipaleiksi mielellään mandoliinilla.

Mausta jogurtti ja yhdistä sitten kaikki salaatin ainekset. Laita salaatti tarjoiluvadille ja koristele fenkolin lehdillä.

 

Oikein ihanaa ja herkullista pääsiäistä!

xoxoxox

Hanna

Kommentit

Kommentointi