Kukkaalitalkoot - salaatti paahdetusta kukkakaalista ja kantarelleista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

la 26. elokuuta 2017 22.26.00

Kukkaalitalkoot - salaatti paahdetusta kukkakaalista ja kantarelleista

Ihanat raaka-aineet herkkusalaattiin

Nyt on käynnissä kukkakaalitalkoot, ettei kerralla kypsynyt suuri kukkakaalisato mätänisi pelloille. Rakastan kukkakaalia kaikissa muissa muodoissa paitsi liian kypsäksi keitettynä. Erityistä herkkua on ohuina viipaleina, voin ja öljyn seoksessa, paistettu kukkakaali. Maustan sen sormisuolalla, chilihiutaleilla, mustapippurilla ja pienellä määrällä parmesaanijuustoraastetta.
Koska nyt on myös huikean hyvä kantarellivuosi yhdistin sienet ja kukkakaalin salaatiksi, jonka voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä. Salaattiin tulee myös vuohenjuustoa, saksanpähkinöitä ja quinoaa. Minulla oli kaapissa mustaa quinoaa, mutta ruokaan sopii yhtä hyvin valkoinen tai punainen – värillä ei ole väliä. Musta quinoa on rapeaa ja siksi tykkään siitä. (Ostan sitä Tallinnan reissuiltani, koska sitä on heidän ruokakaupoissaan. Halpaa se ei ole siellä eikä täällä. Vaalea on huomattavasti edullisempaa)

Matkalla uuniin

Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä

Ehdin jo mainostaa ruokaa kaverilleni, joka mietti tarjoilua korttipeli-iltaan ja hän lisäsi salaattiin vielä meheviksi paistettuja broilerin sisäfileitä. Nyt siis kukkakaalia ostamaan ja koska on Suomen luonnon päivä, on pieni sieniretkikin paikallaan. Ruokaan käyvät kyllä myös kaupasta ostetut sienet ja mikä tahansa ilman ryöppäystä syötäväksi kelpaava sienilajike.

1 kukkakaalinpää pieniksi kukinnoiksi leikattuna
2 litraa / 400g kantarelleja tai muita sieniä puolikkaina
2-3 rkl öljyä
muutama oksa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
suolaa, mustapippuria
2,5 dl quinoaa
vettä keittämiseen pakkauksen ohjeen mukaan
½ tl suolaa
1,5 dl murskattuja saksanpähkinöitä
100 g vuohenjuustoa, fetaa tai homejuustoa muruina
½ dl balsamicoviinietikkaa
tuoretta timjamia

Laita puhdistetut, halkaistut sienet ja kukkakaalinnuput uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota päälle joko rypsi- tai oliiviöljyä makusi mukaan. Lisää timjami, suola ja pippuri ja paahda uunissa 200°C 20-30 minuuttia, kunnes sienet ja kukkakaalit ovat rapeita.

Sillä aikaa huuhdo quinoa hyvin kuumassa vedessä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta vesi suolalla.
Murenna valitsemasi juusto ja rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.

Laita quinoa tarjoiluvadille ja lisää päälle sienet ja kukkakaali ja ripottle pinnalle juusto, pähkinät ja tuoretta timajami ja balsamicoviinietikka.

 

Herkkuhetkiä keittiöön!

xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi