Lammasta salaattipedillä saksanpähkinäpeston kanssa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 12. heinäkuuta 2019 09.34.00

Lammasta salaattipedillä saksanpähkinäpeston kanssa

Lampaan ulkofilee on helppo ja nopea liha valmistaa. Se on parasta, kun sitä ei kypsennä liikaa, vaan se on sisältä hiukan punaista. Tällä ohjeella se onnistuu täydellisesti.

Kun lihan kanssa syö vain vihanneksia, ruuasta ei tule ähkyä, joka kaataa sohvalle loppupäiväksi. Uunissa pehmeiksi paahdetut tomaatit, rapea salaatti ja maukas pesto on ihana yhdistelmä lihan kanssa.

Kun kypsennät lihan tällä ohjeella, se onnistuu varmasti, joten kello viereen ja paistamaan – se on minuuttipeliä.

Tässä lihaa ei mausteta suolalla tai muillakaan mausteilla, koska pestossa on sekä suolaa, että makua yllin kyllin.

Lammasta ja saksanpähkinäpestoa

Neljälle

 

Kourallinen basilikaa

Kourallinen sileälehtistä persiljaa

50 g parmesaania

1 valkosipulinkynsi

100 g saksanpähkinöitä

1,5 dl oliivi tai rypsiöljyä makusi mukaan

250 g kirsikkatomaatteja

2 x 300 g lampaan ulkofileetä

2 romaine- tai sydänsalaattia

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Laita basilika, persilja, parmesaani, valkosipuli ja saksanpähkinät monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen yhdessä öljyn kanssa ja hienonna ne rouheaksi pestoksi. Siirrä pesto kulhoon ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

 

Laita tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä uunissa noin 10-20 minuuttia, kunnes ne alkavat halkeilla. (Olen huomannut, että tomaateissa on paljon eroja – joskus 10 minuuttia riittää, joskus mene tuplasti aikaa)

 

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu kuumaksi ja paista kokonaisia lampaan fileitä öljyssä 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja siirrä ne sitten uuniin tomaattien viereen uuniin ja paahda 5 minuuttia. Siirrä fileet lautaselle ja peitä löyhästi foliolla ja anna levätä sen alla 5 minuuttia

 

Jaa salaatti lämmitetyille lautasille. Viipaloi lampaanfileet ja levitä viipaleet salaatin päälle. Lisää lautaselle kypsät tomaatit ja iso lusikallinen pestoa.

 

herkkuhetkiä lampaansyöjille!

xoxoxox

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi