Lohta Toscanalaiseen tapaan - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: lohi, paistettu lohi,

pe 16. maaliskuuta 2018 23.20.00

Lohta Toscanalaiseen tapaan

Tämä lohipannu on mehukas ja maistuva. Siinä maistuu tomaatti basilika ja parmesaani ja lohen pinta on ihanan rapea. Tämä sopii mainiosti vaikka pääsiäisen ruokapöytään. Silloin tekisin alkupalaksi raikkaan salaatin, jossa olisi jotain hedelmää, mangoa, granaattiomenaa tai sitruksia ja oliiveja. Pääruuan kanssa tarjoaisin perunalunta tai keitettyjä perunoita ja jälkiruuaksi tietysti joku rahkaherkku tai mämmiä!

Lohen paistamisessa kannattaa olla tarkka, ettei se kypsy liikaa – sitähän voi syödä raakanakin, joten mitään vaaraa ei ole. Mutta kuiva lohi on ikävää, vaikka soosi olisi suoraan taivaasta.
Lohipaloista kannattaa leikata ohut vatsaosa pois, koska se kypsyy niin nopeasti, että on oitis kuivaa. Niistä voi tehdä vaikka tartaria avocadon kanssa tarjottavaksi. Tai pienen keiton.
Tämän ruuan valmistus kannattaa aloittaa siitä, että ottaa lohet työpöydälle lämpenemän siksi aikaa kun pilkkoo tomaatit, raastaa juuston ja valkosipulin sekä silppuaa yrtit. Tämä siksi koska jos laittaa ihan kylmät lohipalat pannulle, se jäähtyy niin, että kala kiehuu pannulla eikä pinnasta tule rapeaa.

Jos ruokailijoita on enemmän kuin neljä, voit paistaa lisää lohta, mutta soosia riittää hyvin kuudelle syöjälle. Jos pöydässä istuu kahdeksan niin lisää vain rennolla ranteella noin 1/3 lisää aineksia reseptin määrästä.

 

Lohta Toscanan tapaan
4:lle

4 palaa ruodotonta lohifileetä á 150-200g
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

3rkl voita
3 valkosipulinkynttä
300 g halkaistuja miniluumutomaatteja
50-60 g babypinaattia (kaksi suurta kourallista)
2 dl kuohu-tai ruokakermaa
1,5 dl vasta raastettua parmesaania
1 dl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa ja basilikaa
Sitruunan raastettu kuori

Tarjoiluun keitettyjä perunoita

Leikkaa fileepaloista ohut vatsaosa pois, että saat kauniit ja tasapaksut palat, jotka kypsyvät tasaisesti.
Mausta kallapalat suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi, mutta älä savuavaksi. Laita kalapalat paistumaan nahka ylöspäin. Paista kuumalla pannulla noin 6 minuuttia, käännä ja paista vielä 2 minuuttia ja siirrä kalat sitten lautaselle odottamaan.
Minä huuhdon tässä vaiheessa pannun, kuivaan sen ja laitan siihen 3 rkl voita. Mielestäni lopputulos on silloin raikkaampi. Voit myös vain lisätä voin öljyn joukkoon.
Kun voi on sulanut (levy keskilämmöllä) lisää raastettu valkosipuli ja pyrittele sitä pannulla minuutin verran. Lisää puolitetut tomaatit ja mausta suolalla mustapippurilla. Kun tomaatit hieman pehmenevät lisää pinaatti ja paistele sitä muutama minuutti, kunnes se kutistuu.
Lisää kerma, parmesaani ja yrtit ja anna seoksen poreilla muutama (2-3) minuttia.
Lisää sitten kalapalat seokseen nahkapuoli alaspäin ja anna niiden lämmetä kastikkeessa muutaman minuutin ajan. Varo kuitenkin kypsentämästä kalaa liikaa tai siitä tulee kuiva. Paras tulos on, kun kala selvästi punertaa sisältä.
Raasta ruuan päälle hyvin pestyn, mieluiten luomusitruunan, kuori.
Tarjoa lohen kanssa keitettyjä perunoita tai perunalunta.

 

Aurinkoa viikonloppuun!

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi