Nopea luksuslihakeitto kahdelle - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 25. tammikuuta 2019 16.15.00

Nopea luksuslihakeitto kahdelle

Lihakeitto lämmittää ja sitähän kuuluu keittää pitkään ja hartaasti. Mutta entäs jos haluasi saada sopan pöytään nopeasti? Tällä kertaa tein sopan vähän hienommasta lihasta eikä soppaan tullut yhtään perunoita tai vihanneksia, vaan herkkusieniä, yrttejä ja olutta. Ai että!

 

Patongin kanssa soppa maistui ihanalta ja juomana tietysti lasissa oli olutta, jota juomme usein, mutta nimenomaan alkoholitonta olutta, jota maailmalla saa pubeissa peräti hanasta.

Ostin lihaksi kaksi isoa naudan entrecote- eli välikyljyspihviä, joiden seuraksi soppaan tulee herkkusieniä, sipulia ja mausteita. Liemeen kaadoin hiukan olutta ja hyvää lihalientä fondista.

Entrecôte-lihakeitto kahdelle

 

n. 300g naudan välikyljyslihaa eli n. 2 kpl entrecôte-pihviä

suolaa

mustapippuria

1 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

2 rkl öljyä

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

500 g tuoreita herkkusieniä

½ tl kuivattua oreganoa

½ tl kuivattua timjamia

1 dl olutta

1 litra hyvää liha-tai riistalientä fondista

tuoretta persiljaa reilusti

 

Leikkaa liha lusikkaan sopiviksi kuutioiksi ja poista rasva. Laita lihapalat kulhoon ja mausta mustapippurilla ja kevyesti suolalla. Kun mausteet on tarttuneet hyvin lihapaloihin lisää 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita taas hyvin niin, että jauhot tarttuvat lihapaloihin kiinni.

 

Silppua sipuli kuutioiksi, raasta valkosipuli ja viipaloi herkkusienet. Voit laittaa pienet herkkusienet myös puolikkaina tai neljäsosina, jos haluat.

 

Kuumenna lihaliemi valmiiksi kattilassa ja jätä odottamaan.

 

Laita pataan öljy ja voi ja kuumenna kunnes voi lakkaa kiehumasta. Lisää lihapalat pataan ja ruskista niiden kaikki pinnat muutamassa minuutissa (2 min) ja ota lihat sitten pois padasta. Niiden kuuluu jäädä sisältä vielä raaoiksi.

 

Laske lämpöä ja laita pataan sitten sienet ja sipuli ja jos tarvitsee niin lisää öljyä. Paistele viitisen minuuttia niin että sipuli pehmenee ja sienet saavat hiukan väriä pintaansa. Lisää pataan sitten valkosipuli, kuivatut yrtit ja olut. Anna kiehua reippaasti viisi minuuttia ja kaada sitten pataan kuuma lihaliemi. Anna liemen kiehua hiljaa ilman kantta 20 minuuttia. Silppua sillä aikaa persilja pieneksi.

 

Tarkista liemen maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarpeen mukaan. Lisää sitten kuumaan liemeen lihapalat ja anna niiden lämmetä kiehuvassa liemessä viisi minuuttia. Lisää persilja ja tuo keitto tarjolle. Hyvä tuore leipä maistuu perunattoman keiton kanssa.

Hyvää viikonloppua!

xoxoxo

Hanna