Nuudelikulho - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 22. helmikuuta 2019 18.00.00

Nuudelikulho

 

En osaa oikein nimetä tätä ruokaa – onko se salaatti vai ehkä aasialainen nuudelikulho? Joka tapauksessa se on ihanaa! Herkun taika on kastikkeessa, jota saa olla runsaasti ja itse teenkin aina kaksinkertaisen annoksen. Yksi annos kyllä riittää tähän reseptiin, mutta on mukavaa, kun tätä herkkusoosia on jääkaapissa aina saatavilla.

Ruoka on sikälikin mukva että sitä voi varioida sen mukaan mitä jääkaapissa on ja kuinka kova on nälkä. Broileria voi olla enemmän ja sen voi vaihtaa myös possuun tai nautaan. Tai jättää kokonaan pois. Kasviksienmäärää ja laatuja voi niin ikään muuttaa. Joten luovasti kokkailemaan ja sitten ihanasti nauttimaan!

 

Aasialainen nuudelikulho 

4:lle

 

Kastike

 

5 rkl maapähkinävoita

5 rkl vettä

5 rkl soyaa

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl hunajaa

1 limetin mehu

1 valkosipulin kynsi

2 rkl srirachaa tai haluamasi määrä muuta chiliä

1 dl suolapähkinöitä

 

 

300g maustamattomia broilerin suikaleita

suolaa

mustapippuria

1 punainen paprika

1 litra hakattua punakaalia (1/2 pientä punakaalia)

250 g kokojyvänuudeleita

korianteria tai basilikaa

sulapähkinöitä

 

Tee ensin kastike sekittamalla kaikki ainekset yhteen tehosekoittimessa. Laita suolapähkinät joukkoon vasta, kun kaikki on jo hyvin sekaisin, niin ne jäävät halutessasi mukavan rouheisiksi.

 

Silppua punakaali aivan pieneksi silpuksi. Se onnistuu hyvin mandoliinilla tai raastimella. Toki myös terävällä veitsellä! Pilko paprika pieniksi paloiksi ja silppua korianteri tai basilika.

 

Paista broilerinsuikaleet kypsiksi ja mausta ne suoalalla ja mustapippurilla.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Laita kulhoon punakaali, paprika, broileri ja nuudelit ja kaada kastike päälle. Nostele aineksia niin, että kastike leviää tasaisesti ja maustaa koko ruuan. Laita korianteri/basilikasilppu ja suolapähkinät ruuan päälle ja nauti!

 

xoxox

 

Hanna

Kommentit

Kommentointi