Paahdettuja mausteporkkanoita ja tummaa riisiä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 22. marraskuuta 2018 14.24.00

Paahdettuja mausteporkkanoita ja tummaa riisiä

Tein ihanaa ruokaisaa salaattia marokkolaisin maustein ryyditetyistä, paahdetuista porkkanoista, tummasta riisistä ja fetajuustosta. Tähän aikaan vuodesta mulla on tunne, että palelen hiukan koko ajan ja salaattien syöminen ei yhtään houkuta, jos salaatilla tarkoitetaan kurkkua raapivia vihreitä salaatinlehtiä ja raakoja vihanneksia. Juurekset ja mausteet sen sijaan maistuvat mainiosti.

Tämän salaatin voi syödä lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai kylmänä ja siinä on jo kivasti vähän joulun makua. Ja jos uskaltautuu irti kaikkein perinteisimmistä joulupöydän herkuista, tämä sopii sinnekin – porkkanaa ja riisiä – aivan kuten porkkanalaatikossa.

Paahdettuja mausteporkkanoita ja tummaa riisiä

5 porkkanaa tai enemmän
3 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa

3 dl tummaa riisiä
7 dl vettä
2 rkl kasvisfondia

1,5 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
1 dl pähkinöitä (cashew-, pekaani- tai saksanpähkinöitä) tai pinjansiemeniä
200 g fetajuustoa
iso kourallinen tuoretta korianteria tai persiljaa

Kastike
½ dl vasta puristettua sitruunan mehua
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä

Kuori, halkaise ja paloittele porkkanat 5 cm paloiksi. Laita kulhoon öljy ja sekoita siihen mausteet. Lisää porkkanat ja sekoita niin että porkkanoiden kaikki pinnat maustuvat. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

Keitä sillä aikaa riisi kypsäksi kasvisliemessä ja paahda pähkinät tai siemenet kuivalla pannulla ja tee kastike sekoittamalla kaikki aineet huolellisesti yhteen.

Sekoita salaatinkastike riisin joukkoon ja lisää salaattiin kypsät porkkanat ja kaikki mausteet, jotka on uunipellillä. Lisää joukkoon myös rusinat tai karpalot sekä pähkinät tai siemenet. Murusta päälle feta ja korianteri tai persilja.

Kommentit

Kommentointi