Raikas uunimunakas kukkakaalista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 5. lokakuuta 2017 21.51.00

Raikas uunimunakas kukkakaalista

Olen ihan hurahtanut kukkakaaliin ja kaikkiin muihinkin vihanneksiin, mutta en keitettynä, vaan kaikilla muilla tavoilla valmistettuina (ja tietysti raakoina).
Viime viikolla tulin illalla kotiin ja nälkä kiljui vatsassa. Jääkaapissa oli lämminsavulohta ja kokoelma kasviksia. Jaoin kalan kahdelle lautaselle, minulle ja miehelleni ja otin esiin kolme pannua. Yhteen laitoin pilkotun paksoin, pienen valkosipulin kynnen ja pinjansiemeniä. Toiselle pannulle pilkoin puolikkaan suuresta fenkolista ja keltaisen paprikan ja kolmannelle pannulle viipaloin kukkakaalin paistumaan. Näin kalalla oli yhtäkkiä kolme hienoa kasvislisuketta ilman sen kummempaa vaivaa. Ruoka valmistui todella nopeasti. Ja oikeastihan kasviksissa on se maku.
Tuo oli fiilistelyä, mutta nyt asiaan, eli reseptiin. Tein ihanan raikkaan uunimunakkaan kukkakaalista, porkkanasta, vuohenjuustosta ja turkkilaisesta jugurtista. Äimistyin itsekin kuinka raikas ja kiva ruoka siitä tuli. Se sopii, vaikka lauantain lounaaksi tai kivaksi iltaruoaksi ja se sopii myös erittäin hyvin buffet-pöytään. Munakas on viljaton ja lihaton.

Kukkakaalimunakas

Uuni 200° sekä 160°

2 litran vetoinen uunivuoka

1 kukkaali (n. 500g) kukinnoiksi pilkottuna
2 porkkanaa karkeana raasteena
½ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
8 kananmunaa
5 dl kevytmaitoa
2 rkl (sitruuna)timjaminlehtiä
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
40 g parmesaaniraastetta
200 g turkkilaista jugurttia
100 vuohentuorejuustoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita kukkakaalinkukinnot vuokaan ja lisää öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja laita kukkakaalit uuniin. Paahda kukkakaaleja n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja paista raastetta pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes se saa aavistuksen väriä ja pehmenee. Laita raaste odottamaan.

Yhdistä kulhossa turkkilainen jugurtti ja vuohentuorejuusto. Seoksesta ei tarvitse tulla aivan tasaista, vaan vuohenjuusto voi hiukan erottua jugurtin seassa.
Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito, timjami, sitruunankuoriraaste, parmesaani ja puolet jugurtti-juustoseoksesta. Sekoita kunnes kaikki aineet on yhdistyneet hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota kukkakaalit uunista ja laske uunin lämpö 160 asteeseen.

Lisää kypsä porkkanaraaste vuokaan kukkakaalin joukkoon.

Kaada munaseos vuokaan ja lisää nokareina pinnalle loput jugurtti-juustoseoksesta.
Paista 160 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja munakas on kokonaan hyytynyt.
Maistu sekä kylmänä että lämpimänä. Lisäksi sopii raikas salaatti ja hyvä leipä.

 

Hyvää ja maistuvaa viikonloppua!


xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi