Ritvan omenakakku - maailman mehevin herkku! - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: omenakakku,

pe 28. syyskuuta 2018 10.20.00

Ritvan omenakakku - maailman mehevin herkku!

Nyt kaikilla on niin paljon omenoita, että on pakko julkaista vielä yksi omppuresepti. Tämän omenakakkureseptin on kehittänyt sisareni Ritva. Kakku on superhyvää ja siinä on kaki jujua. Vuoan pohjalle laitetaan ensin valmis pakastettu muro- tai kauramurotaikina. Sitä paistetaan uunissa kymmenin minuuttia ja sen annetaan jäähtyä. Sillä aikaa valmistetaan kakkutaikina ja ja lohkotaan omenat. Taikina kaadetaan vuokaan omenanlohkojen päälle ja sen jälkeen taikinaan työnnetään vielä lisää omenanlohkoja. Ne katoavat paistettaessa kakun sisään, josta tulee mehukas ja maistuva – ihana.

Toinen juju on omenasoseella kuorruttaminen. Omenasose valmistuu hetkessä kattilassa sillä aikaa, kun kakku on uunissa. kaun voi tehdä myös päärynöistä tai luumuista!
Helppo kakku, joka maistuu ihanalle!

Omenakakku

200 g voita
2 dl sokeria
4 keskikokoista munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan kuori raastettuna
5-6 omenaa

Pohjalle valmis pyöreä muro- tai kauramurotaikina

Pinnalle:
omenasosetta:
1 omena pieneksi silputtuna
½ dl sokeria
½ dl vettä

sokeria ja mantelirouhetta

Pingota leivinpaperi 24 senttisen irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele sulanut murotaikina vuoan pohjalle. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan huolellisesti vatkaten. Jos taikina ei tahdo kiinteytyä munien lisäämisen jälkeen, lisää mukaan pari ruokalusikallista jauhoja.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita seos voivaahtoon. Lisää sitruunankuoriraaste

Poista omenoista siemenkodat. Helpoimmin se käy kun halkaiset omenan ja kaiverrat kodan puolikkaan pois palloraudalla. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria, ne voi lohkoa sellaisenaan.

Lado parin sentin paksuisia omenalohkoja muropohjan päälle, kaada sitten taikina vuokaan ja painele lisää omenanlohkoja taikinan sisään. Omenoita ei kannata säästellä, kakku imaisee ne sisäänsä kohotessaan.

Paista kakkua 200 asteen lämmössä 50 minuuttia.

Tee sillä aikaa löysä omenasose keittämällä omenan palaset, sokeri ja vesi.

Ota kakku uunista, kun se alkaa irrota vuoan reunoista tai siihen pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Pelkkään kelloon ei kannata luottaa, sillä uunit ovat erilaisia.

Sivele omenasose pullasudilla kakun pinnalle, lisää mantelirouhe ja sokeri ja työnnä kakku uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.

 

Ihanaa syyskuun viimeistä viikonloppua!

Hanna

Kommentit

Kommentointi