Samettiset kurpitsapannarit - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 2. marraskuuta 2017 22.11.00

Samettiset kurpitsapannarit

Siirappi ei ole välttämätöntä ollenkaan, mutta sopii kyllä mainiosti lettujen kanssa

 

Näin kauniin kuvan kurpitsapannareista Instagramissa ja innostuin heti asiasta. Rakastan pannareita, lättyjä, räiskäleitä ja vohveleita kuten myös köyhiä ritareita ja french toasteja. Niistä kaikista voi tehdä tuhansia variaatioita, joko kovin harkitusti tai vain yksinkertaisesti niistä aineksista, joita kulloinkin kaapeista löytyy.
Kurpitsapannukakut houkuttelivat, koska ne olivat minulle ihan uusi juttu. Lähdin selaamaan tietoa niistä Pinterestiin ja tietenkin leijonan osa resepteistä ja kuvista tulivat suuren kurpitsan maasta - Amerikasta. Herkullisissa kuvissa lättypinojen päältä valui siirappia ja voita. Maistoin jo suussani niiden ihanan yhdistelmän samalla, kun tunsin farkkujen kiristyvän vyötärön jo pelkästä lettujen syömisen mielikuvasta.

Hyvä pino! Taikinasta tulee 24 pulleaa lättyä!

 

Toisin kuitenkin kävi. Värkkäsin oman reseptin aivan näppituntumalla ja koko reseptiin tulee vain yksi ruokalusikallinen sokeria (käytin kookossokeria, mutta mikä tahansa sokeri käy) Ja lisukkeet sitten? Söin letut sellaisinaan! Ne eivät tarvinneet yhtään mitään lisukkeita. Itse kurpitsa on makeaa ja kaneli ja muut mausteet toivat sopivan lisän makuun. Mutta ehdottomasti parasta oli silkkinen koostumus. Letut on aivan ihania! Kannattaa nähdä se pieni vaiva, että lohkoo kurpitsan ja kypsentää sen uunissa. Sitten vaan kaapii kypsän pehmeän hedelmälihan kulhoon ja siitä se lähtee.
Lettujen paistamisessa täytyy olla malttia. Levy miedolle lämmölle ja hidas paisto. Lettu kannattaa kääntää lastan ja haarukan avulla, niin se kääntyy nätisti.
Entä sitten ne lisukkeet? Pannarit eivät todella tarvitse seurakseen mitään, mutta jos haluaa, niiden kanssa sopii mainiosti esimerkiksi vaahterasiirappi, hunaja, maustamaton turkkilanen jugurtti ja puolukat. Onko ne sitten lopulta pannareita vai lättyjä, niin siihen en tiedä vastausta.

 

Kurpitsapannarit lättypannulla
24 pientä pulleaa lättyä

2,5 dl kurpitsasosetta
1 dl maitoa (lehmän maitoa, kaura- tai mantelimaitoa, vesikin käy)
2 isoa kanamunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl leivinsoodaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa
1 rkl kookossokeria (fariinisokeri, muskovado tai tavallinen sokeri käyvät myös)

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista siemenet ja kypsennä lohkoja 200 asteisessa uunissa noin 40 min kunnes malto on pehmeä. Kaavi lusikalla kypsä hedelmäliha kulhoon ja vatkaa sitä sähkövatkaimella, kunnes sose on sileää ja tasaista. Ota soseesta 2,5 dl lettuja varten. Lopusta voit tehdä lisää lettuja, keiton tai piiraan.

Laita 2,5 dl kypsää kurpitsaa 1 dl maitoa ja kaksi isoa kanamunaa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään loput ainekset ja lisää kurpitsamassaan. Sekoita hyvin.

Paista lettuja pienellä lettupannulla lieden ollessa alhaisella lämmöllä. Laita pannuun nokare voita ja lusikallinen taikinaa. Anna paistua muutamia minuutteja, kunnes letun pystyy kääntämään. Käännä pannari varovasti haarukan ja lastan avulla. Letut ovat kypsiä, kun ne tuntuvat painettaessa napakoilta.

Letut maistuvat hyviltä sellaisinaan, mutta niiden kanssa sopii myös hunaja, vaahterasiirappi, voi ja turkkilainen jugurtti, johon on sekoitettu vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa. Myös puolukat maistuvat näiden kanssa ihanilta!

 

Herkullista viikonloppua!

Hanna
xoxox

Kommentit

Kommentointi