Sitruunainen uunijäätelö - mahtava herkku marenkikaton alla - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 12. huhtikuuta 2019 08.00.00

Sitruunainen uunijäätelö - mahtava herkku marenkikaton alla

Uunijäätelö on vähän kuin sellainen taikakakku. Jäätelö laitetaan uuniin, eikä se sula. Tässä sitruunaisessa uunijäätelössä kohtaa myös kaksi ääripään makua sitruunan kirpeys ja jäätelön ja marengin makeus. Loistavaa siinä on myös se, että sen voi tehdä pakastimeen viittä vaille valmiiksi ja taikoa uunin kautta esiin, juuri oikealla hetkellä.

 

Kakku koostuu neljästä osasta: keksipohjasta, sitruunakiisselistä, vaniljajäätelöstä ja pehmeästä marengista.

 

Sitruuna-uunijäätelö

 

1 litra vaniljajäätelöä

 

Keksipohja

150 g Bastogne-keksejä

75 g voita

 

Sitruunakiisseli

2 sitruunaa (luomu)

2 dl sokeria

1 kananmuna

3 kananmunan keltuaista

50 g voita

 

Marenki

3 kananmunanvalkuaista

2 dl sokeria

 

Tee ensin keksipohja. Murskaa kaksit tehosekoittimessa tai laita ne muovipussiin ja jyrää kaulimella murskaksi. Sulata voi ja sekoita se kaksimurujen joukkoon.

Taputtele muruseos n. 22-24 cm halkaisijaltaan olevan uunikestävän piirakkavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

 

Tee sitruunakiisseli

Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunoiden keltainen kuori ja purista mehu vatkausastiaan, lisää joukkoon sokeri, kananmuna ja keltuaiset ja nosta asia lämpimään vesihauteeseen. Sekoita seosta, kunnes se sakenee. Lisää seokseen vielä voi hyvin sekoittaen. Jäähdytä.

 

Marenki

Vatkaa valkuaiset puhtaassa, kuivassa ja täysin rasvattomassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa vaahtoon voimakkaasti vatkaten.

 

Kokoa uunijäätelö

Kaada jäähtynyt sitruunakiisseli keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa vaniljajäätelö viipaleiksi ja peitä sillä sitruunakiisseli. Tähän asti voit tehdä kaiken etukäteen valmiiksi, jos kakkua ei syödä heti. Laita silloin kakku pakastimeen odottamaan.

Kuorruta kakku valkuaisvaahdolla huolellisesti niin, ettei kuorrutuksessa ole yhtään reikiä tai aukkoja. Varmista myös, että vaahtoa tulee tarkasti vuoan reunoille asti.

Laita kakku 230-250 asteiseen uuniin muutamiksi minuuteiksi, kunnes kakun pinta saa kauniin kullanruskean sävyn. Uunia kannatta vahtia silmä tarkkana, ettei kakku pala.

Tarjoa uunijäätelö heti.

 

Herkkuhetkiä kahvipöytään!

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Ihanaa kuulla Annu!

Hauskaa ja herkullista iltaa!
Hanna

Hanna Sumari - ke 17. huhtikuuta 2019 05.50.58

Kuin tilauksesta

Sen helpon "pizzan" seuraksibillanistujaisiin juurikin tämä sopii super hyvin. Kiitos ohjeesta ja ideasta Hanna 💕

Annu Vainio - pe 12. huhtikuuta 2019 09.11.51

Kommentointi