Suloinen suklaajäädyke - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 19. marraskuuta 2020 15.35.00

Suloinen suklaajäädyke - juhlapöydän kuningatar

Tein suklaajäätelöä, joka ei ole jäätelöä, eikä se ole banaanijäätelöäkään. Yksi nimi tälle on nice cream ja sitä voidaan kutsua myös jäädykkeeksi.

Aineksia on vain muutamia ja valmistus käy kuin tanssi – tanssijana sauvasekoitin tai monitoimikone. Lousta huolehtii pakastin. Ja ei että maistuu hyvälle! Tämä on hyvä idea pikkujoulujen, itsenäisyyspäivän, joulun tai uudenvuodenjuhliin. Ja niin kiva, kun sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Suklaajäädyke GL, maidoton

 

5 banaania

2 ½ dl Nutellaa

1 tl vaniljapastaa

1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta (Van Houten)

1 dl pistaasipähkinöitä

1 dl granaattiomenansiemeniä

 

Vuoraa n. 1 litran vetoinen leipävuoka leivinpaperilla niin, että paperi tulee reilusti reunan yli. Paperin avulla saat jäädykkeen ulos vuoasta.

Pilko banaanit monitoimikoneeseen tai syvään kulhoon. Lisää Nutella ja vanilja ja pyöräytä seos aivan sileäksi tai tee sama sauvasekoittimella. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen. Tarkista että alusta on suora. Jäädytä ainakin viisi tuntia tai anna olla pakastimessa pidempään.

 

Kun tuot jäädykkeen tarjolle, kasta vuoka kuumaan veteen ja vedä se irti vuoasta. Kumoa tarjoiluvadille ja anna sulaa hiukan pinnasta. Murskaa sillä aikaa hiukan pistaasipähkinöitä.  

Tupruttele siivilän läpi kakun pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta ja koristele granaattiomenan siemenillä ja pistaasipähkinöillä.

 

Jäädyke ei sula aivan silmissä, mutta ei se kestä odotteluakaan.

 

 

Ihania herkkuhetkiä jäädykkeen äärellä! Nam!

xoxox

Hanna

 

Kommentit

Kommentointi