Suolakinuskia ja viikunoita Pavlovan täytteenä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: kakku, pavlova,

pe 4. lokakuuta 2019 13.44.00

Suolakinuskia ja viikunoita Pavlovan täytteenä

Upea Topi-keittiöt juhlii tänään 80v –synttäreitään! Onnea upealle perheyritykselle! Kaikki minunkin kokkaukset syntyvät omassa supertoimivassa TOPI-keittiössäni. Parasta minun keittiössäni on juuri toimivuus. Teen niin paljon ruokaa ja ruokakuvauksia keittiössäni, että jos sen toimivuus ei olisi huippuluokkaa, niin mistään ei tulisi mitään.

Toinen asia, josta iloitsen suuresti, on kaapistojen ovet, jotka kestävät käyttöä, niihin ei jää käytönjälkiä.

Kolmas ilonaihe, on komposiittikivitasot, jotka on helppo puhdistaa, niillä on ihanaa leipoa ja ne ovat kauniit!

Synttärien kunniaksi tänään leivotaan maailman parasta Pavlovaa! Se saa täytteekseen kinuskikastiketta ja sormisuolaa, joiden vastapainona, raikkautta tuomassa on tuoreita viikunoita, karambolaa ja granaattiomenan siemeniä. Tänä viikonloppuna herkutellaan! Pavlova on helppo tehdä ja kaikki hullaantuvat siihen. Lupaan sen!

Onnea Topi - nyt juhlitaan!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

xoxox

Hanna

 

Pavlova

6 munanvalkuaisia
3 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl sitruunan mehua TAI valkoviinietikkaa

1 dl kinuskikastiketta

1 tl sormisuolaa (Maldon)

 

Tee ensin kinuskikastike

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rkl voita

 

Laita kerma ja sokeri paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele kiehuvaa seosta kunnes se sakenee paksuhkoksi kastikkeeksi, mutta on vielä juoksevaa. Ota pannu liedeltä ja lisää voi. Sekoita kunnes voi sulaa ja anna sitten kastikkeen jäähtyä.

 

Marenki

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastiasi kokoinen ympyrä. 

Erottele keltuaiset valkuaisista. Yhtään pisaraa keltuaista ei saa joutua valkuaisten joukkoon tai kakku epännistuu. Laita valkuaiset täysin rasvattomaan, kuivaan ja puhtaaseen mieluiten metalliseen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauho desilitraan sokeria. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi ja lisää samalla vähitellen joukkoon sokeri sekä sokerin kanssa sekoitetut vaniljasokeri ja maissijauho. Vatkaa kunnes vaahto on tiivistä, kovaa ja satiininkiiltävää. Lisää viimeiseksi sitruunanmehu tai etikka ja vatkaa vielä hetki.

 

Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille haluamaasi muotoon. Marenki leviää hiukan paistettaessa, joten jos ole piirtänyt leivinpaperille tarjoiluastiasi kokoisen ympyrän, tee kakusta pari senttiä pienempi.

 

Valuta sitten kinuskikastike marengin päälle nauhana ja ripottele pinnalle sormisuola. Paista Pavlovaa 125 asteisessa uunissa 1,5 h. Nosta kakku uunista ja anna sen jäähtyä täysin ennen kuin täytät sen.

Valmis Pavlova on pinnalta rapea ja halkeileva ja sisältä pehmeän vaahtomainen.

 

Täyte

5dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

5 tuoretta viikunaa
1 karambola
1:n granaattiomenan siemenet

 

Täytä kakku juuri ennen tarjoulua. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljalla. Sokeria ei tarvita paljon, koska marenki on niin makeaa.

Pilko pestyt viikunat lohkoiksi ja karambolat viipaleiksi. Poista granaattiomenasta siemenet. Nostele kermavaahto marengille ja asettele hedelmäpalat kauniisti kakun pinnalle. Lisää viimeiseksi pinnalle granaattiomen siemenet.

 

Ihania juhlahetkiä!

 

 

Kommentit

Kommentointi