Suussasulava ja helppo suklaakakku - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 8. syyskuuta 2017 21.17.00

Suussasulava ja helppo suklaakakku

Minulta on toivottu kakkureseptiä joka olisi olisi yhtä maukas ja helppo, kuin raparperi-toskakakku, joka löytyy täältä. Raparperitoska on siitä kiva, että siihen voi käyttää omenia, päärynöitä, raparperia tai viinimarjoja yhtä hyvällä menestyksellä. Sitä voi myös tehdä pellillisen tai kakkuvuokaan sopivan. Sen veroista on siis haastavaa keksiä! Mutta sekoitettava suklaakakku on maailman yksikertaisin leipomus ja se on mehevä ja herkullinen vaikka siihen käytetään kaakaojauhoja eikä suklaata ja vaikka se ei ole täytekakku.

Kakun voi kuorruttaa suklaalla ja lisätä pinnalle suklaakirsikoita, mutta kuorrute ei ole pakollinen. Kakku maistuu ihanalle myös ilman sitä. Koska se on niin helppo tehdä ja aineita on yleensä kaapissa, sen voikin pyöräyttää viikonloppuna ihan huvikseen ja kääriytyä viltin sisään sohvan nurkkaan lukemaan kirjaa ja syömään kakkua. Tai kutsua ystäviä vain huvikseen kahville. Sitä tehdäänkin ihan liian vähän. Kenelläkään ei ole ex tempore aikaa, paitsi vanhuksilla. Vie siis kakku mummille ja juttele hetki hänen kanssaan kakusta nauttien.

Hyvä ja helppo suklaakakku

3 dl hienoa sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
¼ tl suolaa

150 g sulatettua ja jäähdytettyä voita

2 kpl kevyesti vatkattua kananmunaa
¾ dl maitoa tai kermaa
¾ dl kiehuvaa vettä

Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita

Tuoreita kirsikoita

175° n 40 minuuttia

Sulata ensin voi ja jätä se jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen ja lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi. Vatkaa kanamunat kevyesti ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi kylmä maito ja kiehuva vesi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ritilän päälle jäähtymään.

Valmista kuorrute
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita kuorrute tasaiseksi. Kasta kirsikoita sulaan suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle jäähtymään ja jähmettymään. Kaada kuorrute kakulle ja anna sen valua pitkin reunoja. Laita suklaakuorrutetut kirsikat koristeiksi.

Herkkuhetkiä kahvipöytään

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi