Vuohenjuusto-mustikkacrostinit ja melonidrinkki - herkut rapujuhliin tai brunssille - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 17. elokuuta 2018 10.07.00

Vuohenjuusto-mustikkacrostinit ja melonidrinkki - herkut rapujuhliin tai brunssille

Mustikka-vuohenjuustocrostinit on ihana alkupala tai brunssipöydän herkku ja meloni-samppanjajuoma mainio brunssijuoma tai rapujuhlien alkudrinkki.

Molemmat toimivat vuoden ympäri, sillä pensasmustikat sopivat crostineihin yhtä hyvin kuin metsämustikat ja meloneja saa aina. Juoman väri muuttuu melonilaadusta riippuen. Käytin kuvien juomaan Piele de Sapo –melonia, cantaloupe-melonista tulee kauniin keltainen juoma. Kun juomaan lorauttaa tilkan kuohuviiniä (piccolopullo riittää) niin siihen tulee mukava kupliva lisä. Pinnalle tuleva basilikakermavaahto on ihanaa ja olen alkanut miettiä millaiseen kakkuun se saattaisi sopia!

Vuohenjuusto-mustikkacrostineissa mustikat saavat mainion pikantin marinadin, joka jalostaa mustikat ihanasti. Pieni aavistus valkosipulia leipien pinnassa kruunaavat makunautinnon. Tämä tulee olemaan jokaisen brunssipöytäni juttu!

 

Melonidrinkki

1 cantaloupe tai piele de sapo meloni
1 rkl sitruunan mehua
½ tl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl mintunlehtiä silputtuna
1 tl suolaa
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1,5 dl basilikan lehtiä
2 dl kuohuviiniä tai samppanjaa

Poista melonista siemenet ja koverra hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon.
Lisää joukkoon sitruunanmehu ja –kuori ja pyöräytä konetta muutaman kerran, niin että meloni hiukan soseutuu, lisää sitten joukkoon mintunlehdet sekä suola ja käytä konetta, kunnes seos on sileää. Laita juoma jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Tee basilikakerma
Laita kerma ja sokeri tehosekoittimeen ja käytä konetta pieni hetki niin, että kerma hiukan paksuuntuu. Lisää sitten hiukan silputut basilikanlehdet ja käytä tehosekoitinta, kunnes kerma on paksua vaahtoa. Ole tarkkana, ettei siitä tule liian paksua tai peräti voita.

Kaada kylmä laseihin, lorauta joukkoon hiukan kuohuviiniä tai samppanjaa ja pudota pinnalle varovasti lusikallinen basilikakermaa.

Mustikka-vuohenjuustocrostinit

Vuohenjuustovaahto
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa

Mustikat marinadissa
4 dl mustikoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl timjaminlehtiä
balsamicoa maun mukaan

Crostinit
12 viipaletta patonkia
4 rkl voita
1 valkosipulinkynsi

Vatkaa vuohenjuusto, kerma ja suola sähkövatkaimella sileäksi, kuohkeaksi tahnaksi.

Kaada mustikat kulhoon ja lisää joukkoon sitruunankuori ja –mehu, riivityt timjaminlehdet ja mausta makusi mukaan hyvällä balsamicolla.

Voitele patongin palat molemmin puolin voilla tai öljyllä. Paahda leipiä 200 uunissa ritilän päällä kunnes ne saavat hiukan väriä.
Hiero leipien pinnat puolitetulla valkosipulinkynnellä.

Laita jokaiselle leivälle reilusti vuohenjuustolevitettä ja mustikoita.
Nam

 

Ihanaa viikonloppua!

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi