Alkoholiton, kepeän juhlava juhannusjuoma on raparperitonic - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: juomat, mocktail,

to 18. kesäkuuta 2020 10.38.00

Alkoholiton, kepeän juhlava juhannusjuoma on raparperitonic

Alkoholiton, kepeän juhlava juhannusjuoma on raparperitonic.

Nostetaan keskikesän malja juomalla tyylikkäitä mocktaileja raparperista. Juoman valmistus on helppoa ja lopputulos on hienostuneen makuinen ja esteettisesti kaunis. 

Tein juhlan kunniaksi myös kukkivia jääpaloja. Laitoin jääpalamuottiin syreenin kukkia.

Raparperi-mocktail

 

200 g raparperia

2 rkl kokonaisia katajanmarjoja

4 dl vettä

4 rkl vaaleaa siirappia

1,5 dl vastapuristettua sitruunan mehua

1 litra tonic-vettä

jäätä

 

Kuori ja paloittele raparperit ja murskaa katajanmarjat. Laita raparperit ja katajanmarjat kattilaan ja lisää joukkoon siirappi ja vesi. Kiehauta ja anna hautua muutama minuutti.  Ota kattila liedeltä ja anna tekeytyä tunnin verran. Siivilöi ja jäähdytä.

Sekoita yhteen raparperiliemi, sitruunanmehu ja tonic-vesi ja kaada laseihin.

Voit sokeroida lasien reunat sitruunamehulla tai munan valkuaisella kostuttamalla. Laita mehu tai valkuainen matalalle lautaselle ja kasta siihen lasin reuna. Kasta lasi sitten sokeriin ja jätä lasi kuivumaan alassuin.

 

 

Ihanaa juhannusta ja muita kesäjuhlia!

xoxox

Hanna

 

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa!

Kommentit

Kommentointi