Broilerin reisipalat italialaiseen tapaan - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: broileri, lohturuoka,

pe 21. helmikuuta 2020 09.10.00

Broilerin reisipalat italialaiseen tapaan

Broilerinreisipalat italialaiseen tapaan

 

Tästä ruuasta tekee italialaisen parmesaanilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu kastike. Pastaa tässä ei ole, vaan perunoita, jotka keitetään ensin ja laitetaan sitten broilerinreisien kanssa uuniin ihanan kastikkeen kanssa.

Meidän kaupasta ei löytynyt pelkkiä reisiä, joten ostin koipireisiä ja leikkasin koivet irti. Se käy helposti nivelen kohdalta veitsellä rusauttamalla. Koivet paistoin seuraavana päivä uunissa sivelemällä niille kastikkeen, jossa oli öljyä, Dijonin sinappia, hunajaa, hiukan soya-kastiketta ja mustapippuria. Laitoin vuoan päälle folion, jonka otin loppuvaiheessa pois ja nostin vuoan uunin yläosaan grillivastuksien alle, että sain koipiin rapean pinnan.

Minulla oli jääkaapissa ihania pieniä, kananmunan kokoisia perunoita ja niitä meni vuokaan sopivasti parikymmentä. Vuoan pohja saisi peittyä perunanpuolikkailla tai lohkoilla.

Koska parmesaani on aika suolaista, kannattaa kastiketta maistaa ennen kuin lähtee lisäämään siihen suolaa.

Broilerin reisipalat italialaiseen tapaan

Uuni 200 °

 

6 marinoimatonta broilerin reisipalaa nahkoineen

20 pientä perunaa

öljyä paistamiseen

3 valkosipulinkynttä

3,3 dl kuohukermaa

1 dl semikuivattuja aurinkotomaatteja

2 isoa kourallista babypinaattia

100 g vasta raastettua parmesaania

suolaa ja mustapippuria

paprikajauhetta

 

Pese huolellisesti perunat ja puolita ne ja keitä sitten kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ne voivat jäädä aavistuksen koviksi, muuta vain aavistuksen.

 

Kuumenna öljy pannulla ja paista paprikalla, suolalla ja mustapippurilla maustettuja broilerin reisipaloja molemmilta puolilta n 3-4 minuuttia niin, että ne saavat kauniin ruskean pinnan. Laita ne sitten sivuun odottamaan.

 

Laita puhtaalle pannulle loraus öljyä ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Pyörittele valkosipulia kuumassa öljyssä hetki (minuutti - varo etteivät ne pala. Liikaa kypsynyt valkosipuli maistuu pahalta.) Kaada sitten pannulle kerma ja anna sen kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon pinaatti ja viipaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita hyvin. Ota pannu liedeltä ja lisää kerman joukkoon vielä parmesaani ja sekoita kunnes se sulaa. Maista ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

 

Öljyä uunivuoka ja laita sen pohjalle ensin perunat ja kaada niiden päälle kastike. Asettele broilerinreidet päällimmäiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla haarukka tai terävä veitsi broilerin lihaan. Jos sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, se on kypsää.

 

Hyvää viikonloppua!

xoxox

Hanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Kommentointi