Broilerinjauhelihapullat ja tulisen tahmea kastike - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 25. syyskuuta 2020 13.18.00

Broilerinjauhelihapullat ja tulisen tahmea kastike

Tästä ruuasta tuli meidän suosikki. Olen tehnyt sitä nyt monta monta kertaa peräkkäin. Broilerinajuheliha on vähärasvainen kiva raaka-aine ja monta ainesta sisältävä kastike on hullunhyvää ja helppo valmistaa. Ainekset vaan kattilaan ja hiukan hämmennystä.

Kaikkia muita lisukkeita voi vaihdella jääkaapin sisällön, sesongin ja mielialan mukaan - kastike ja pyörykät ovat ruuan ydin. Ja tietenkin riisi.

Pyöryköihin ei tule ollenkaan suolaa ja se ei siis ole vahinko, suolaa ei tarvita :)

Broilerijauhelihapullat ja tulisen tahmea sticky-kastike

 

400 g broilerijauhelihaa

1 varsi kevätsipulia pieneksi hienonnettuna

3 cm pala inkivääriä raastettuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

mustapippuria myllystä

 

parsakaali nupuiksi pilkottuna

oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

 

½ granaattiomenan siemenet

seesaminsiemeniä

 

Tahmea tulisenmakea kastike

 

2 rkl seesamiöljyä

½ dl soyakastiketta

½ dl omenatuoremehua

3 rkl hoisinkastiketta

3 rkl hunajaa

2 rkl omenaviinietikkaa

1 tl chilihiutaleita

 

seesaminsiemeniä, granaattiomenansiemeniä, riisiä

 

 

Laita ensin riisi kiehumaan.

Irrota granaattiomenasta siemenet

Sekoita kulhossa parsakaalinnuppuihin öljyä, suolaa ja mustapippuria

Mittaa kaikki kastikeaineet valmiiksi kattilaan

 

Valmista broileripyörykät

 

Sekoita kaikki broileripyöryköiden aineet yhteen käsin kulhossa. Pyöritä taikinasta golfpallon kokoisia pyöryköitä öljytyillä käsillä. Laita pyörykät leivinpaperilla päällystetyn uunipellin toiseen päähän ja maustetut, öljytyt parsakaalin kukinnot toiseen päähän. Laita pelti 225 asteisen uunin keskitasolle ja paista n. 15-20 minuuttia

 

Kun pyörykät ovat uunissa kuumenna kastiketta keskilämmöllä ja anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut.

Nosta pelti uunista ja valele hiukan kastiketta pyöryköiden päälle (säästä loppu kastike tarjoiluun) ja jatka paistamista, kunnes pyörykät ovat kypsät.

 

Laita kulhoon kypsä riisi, nosta riisille pyöryköitä ja parsakaalia ja granaattiomenansiemeniä ja kaada päälle kastiketta. Ripottele vielä päälle seesaminsiemeniä ja sitten - nauti!

 

Vinkki: Kasviksia voi vaihtaa tässä reseptissä loputtomasti. Hyvää on esim. Karkea porkkanaraaste, joka pyöräytetään nopeasti oliiviöljyssä pannulla ja maustetaan kevyesti soya-kastikkeella. Pakasteherneet ja pavut myös erinomaisia!

 

Hyvää viikonloppua!

xoxoxo

Hanna

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Kommentointi