Pikku-Pavlovat ja hemmottelu aamiainen äidille - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit:

pe 8. toukokuuta 2020 20.38.00

Pikku-Pavlovat ja hemmottelu aamiainen äidille

Hyvää äitienpäivää kaikille!
 

Tee äidille pieniä Pavlovaleivoksia ja herkullinen aamiainen vuoteeseen. Pavloviin tarvitaan kanamunista vain valkuaiset, keltuaisista voit tehdä ihanaa sitruunatahnaa.

Aamupalalla tarjotaan mansikka-tuorejuusto bruschettat, melonilemonadea ja herkullinen maitokahvi.

 

Pikku-Pavlovat

6 munanvalkuaista

3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl maissitärkkelystä (Maizena)

2 tl sitruunan mehua tai valkoviinietikkaa

Erottele keltuaiset valkuaisista. Yhtään pisaraa keltuaista (tai vettä) ei saa mennä valkuaisten joukkoon tai marenki ei onnistu.

Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella täysin puhtaassa, rasvattomassa kulhossa, kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon vähitellen 1,5 dl sokeria samalla koko ajan vatkaten. Sekoita loppu sokeri yhteen maissijauhojen ja vaniljasokerin kanssa ja lisää sekin valkuaisvaahtoon hyvin vatkaten. Lisää lopuksi sitruunanmehu tai etikka edelleenkin hyvin vatkaten. Vaahto on valmista, kun se on satiininkiiltävää ja siitä muodostuu huippuja, jotka pysyvät ehjinä.

Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota siitä leivinpaperille pieniä kuppeja.

Paista marenkeja 120 asteesessa uunissa 1 ½ tuntia.

Täytä täysin jäähtyneet marengit laittamalla pohjalle ensin hiukan lemoncurdia ja sitten runsaasti vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja marjoja. Jos käytät kaupan sitruunatahnaa, voit notkistaa sitä vesitilkalla.

Lemon curd eli sitruunatahna

1 dl sitruunamehua tuoreesta sitruunasta

1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna

3 keltuaista

1,5 dl sokeria

50 g voita

1,5 tl vaniljasokeria

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vatkaa vesihauteessa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu samalla vatkaten. Ota sitten kattila vesihauteesta ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Lisää seokseen voi ja sekoita kunnes se sulaa.

Laita tahna kauniiseen purkkiin ja käytä sitä Pavlova-leivoksiin, levitä paahtoleivälle, croissantin väliin ja nauti lettujen kanssa.

 

Manisikka-vuohenjuusto bruschettat

 

 

6 viipaletta hyvää maalaisleipää

3 rkl oliiviöljyä

 

1 dl sokeria

1 dl vettä

 

400 g tuoreita mansikoita

1 dl mantelilastuja

250 g pehmeää vuohenjuustoa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g Ricotta-juustoa

1 tl juoksevaa hunajaa

 

Yhdistä vesi ja sokeri kattilassa ja keitä lientä n. 10 minuuttia kunnes seos sakenee jonkin verran. Jäähdytä liemi huoneen lämpöiseksi ja kaada liemi sitten puhdistettujen ja puolitettujen mansikoiden päälle.

Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä.

Sekoita yhteen kaikki juustot.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja sivele öljyä molemmin puolin leipiä. Paahda leipiä 220 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat aivan hiukan väriä.

Levitä reilusti juustomassaa leiville, lisää mansikoita, mintunlehtiä ja mantelilaskuja ja pirskota päälle vielä hiukan hunajaa ja raasta päälle sitruunan kuorta.

 

Meloni-lemonade

 

1 kg melonia

1 litrsa jääkylmää vettä

i sitruunan mehu

 

Kuutioi meloni ja poista siemenet. Jauha kuutiot belnderissä tai sauvasekoittimella hienoksi. Siivilöi mehu ja lisää siihen kylmä vesi ja sitruunan mehu. Nauti!

 

Maitokahvi

 

2, 5 dl maitoa

2 tl pikakahvijauhetta

 

Lisää pikakahvi kuumaan maitoon ja siinä se!

 

 

Hyvää viikonloppua kaikille!

 

xoxoxo

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi