Porkkanasosekeitto thaityyliin - valmista 10 minuutissa - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 10. tammikuuta 2020 12.54.00

Porkkanasosekeitto thaityyliin - valmista 10 minuutissa

Monet ovat ottaneet vastaan vegaanihaasteen ja syövät tammikuun ajan kasvisruokaa. Ja toiset ehkä keventävät ruokavaliota joulun jälkeen. Tein hiukan tuhdimman ja erittäin ravinteikkaan porkkanakeiton, joka tosiaan valmistuu kymmenessä minuutissa ja jota muhkeuttaa maapähkinävoi. Keiton tulisuutta voi tietenkin säädellä oman maun mukaan ja pinnalle sopii silputa kourallinen korianteria, jos on sen ystävä. Minä rakastan korianteria, mutta se mokoma oli loppunut lähiseudun kaupoista. Ei haittaa! Keitto oli hyvää ilmankin!

Porkkanasosekeitto thaityyliin - valmista 10 minuutissa

 

3 tl vihreää curry-tahnaa

1 valkosipulin kynsi

1 rkl öljyä

1 dl maapähkinävoita

3 dl vettä

1 rkl kasvisfondia

2 pötköä valmista porkkanasosetta (luomu) a 500 g

1-2 rkl soya kastiketta

½ tl chilijauhetta

1 luomuappelsiinin mehu ja raastettu kuori

2,5 dl kookosmaitoa

 

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää currytahna ja raastettu valkosipulinkynsi. Sekoittele minuutin verran, kunnes se kuumenee. Lisää sitten vesi, kasvisfondi ja porkkanasose.

Sekoita kulhossa maapähkinävoi ja kookosmaito tasaiseksi ja lisää kattilaan. Kuumenna. Mausta keitto raastetulla appelsiinin kuorella, appelsiinin mehulla, soyakastikkeella ja chilillä.

Jos olet tulisen ruuan ystävä, voit kaataa pinnalle vielä teelusikallisen chiliöljyä.

 

Ihanaa viikonloppua!

Hanna

xoxoxo

 

 

Kommentit

Kommentointi