Pehmeä puolukkapiparkakku - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 26. marraskuuta 2020 14.22.00

Puolukkapiparkakku

Pehmeä puolukkapiparkakku on kaunis ja maukas loppuvuoden kahvipöydän herkku. Taikinaan on sekoitettu aimo annos puolukkahilloa ja pakastettuja puolukoita. Kuta parempi hillo, sen parempi kakku. Itse tehty puolukkahillo antaa eniten makua kakulle tietenkin, mutta kaupan hillollakin onnistuu mainiosti.

Jos haluaa, voi kaupan hillolle tehdä pikku tuunauksen ja sekoittaa siihen vajaan desin verran hiukan survottuja puolukoita, niin makua tulee enemmän. Joka tapauksessa kakkuun tulee hillon lisäksi vielä kokonaisiakin puolukoita.

Ylimääräinen makuaines on ruskistettu voi, joka tuo kakkuun hentoisen kinuskin maun.

Kakku maistuu kahvin ja teen kanssa erinomaisesti ja se on aivan loistava seuralainen glögille.

 

 

Puolukkapiparkakku

 

180 g voita

3 munaa

270 g (3 dl) sokeria

250 g (4dl) jauhoja

1 rkl kanelia

1 rkl inkivääriä

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl ruokasoodaa

1,5 dl piimää tai kermaviiliä

1,5 dl (180g) puolukkahilloa

1 dl pakastettuja puolukoita

 

Uuni 175°C paistoaika n. 45 min vuoasta ja uunista riippuen

Tarvitset 2 litran kakkuvuoan.

 

Ruskista voi ja jätä jäähtymään.

Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaneli, inkivääri, neilikka, ja ruokasooda ja laita sivuun odottamaan.

Vatkaa sokeri ja munat hyväksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää muna-sokeriseokseen jauhoseos ja sitten piimä tai kermaviili, puolukkahillo ja ruskistettu jäähtynyt voi. Sekoita varovasti ja lisää vielä pakastetut puolukat taikinaan viimeisenä.

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 40-45 vuoasta ja uunista riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla.

 

Kuorrutus

 

1 munavalkuainen

3-4 dl tomusokeria

1-2 tl sitruunanmehua

 

puolukoita, paahdettuja mantelilastuja, rosmariininoksia, kanelitankoja ja tomusokeria.

 

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Vatkaa huolellisesti, kunnes seos on tasaista ja sopivan paksua. Laita seos pursotinpussiin ja pursota sokeriseos kakun päälle. Koristele puolukoilla, mantelilastuilla, rosmariinilla, kanelitangoilla ja tomusokerilla

 

Rakkaudella ja lämpimillä jouluisilla ajatuksilla,

❤️

Hanna

 

 

 

Kommentit

Kommentointi