Raikas sitruunainen kanakeitto - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: broileri, kana, keitto,

pe 6. maaliskuuta 2020 08.00.00

Raikas sitruunainen kanakeitto

Keittoruuat lämmittää ihanasti ja jos flunssa vaivaa niin mikään ei ole parempaa kuin kuuma kanakeitto. Tämä keitto viimeistellään kreikkalaisella jugurtilla ja maustetaan reippaasti sitruunalla. Liemeen lisätään fenkoli ja keitto tukevoitetaan quinoalla.

Jos haluaa varioida soppaa, voi quinoan vaihtaa nuudeleihin tai kokojyväriisiin ja brolerin fileiden sijaan voi käyttää myös grillibroilerin.  

 

 

Sitruunainen kanakeitto

 

1 dl Quinoaa

2 dl vettä

3 kpl (n.450 g) broilerin rintafileitä

1 rkl oliiviöljyä

purjon valkoinen osa puolikkaina ohuina renkaina

1 valkosipulin kynsi murskattuna

1 fenkoli (n. 300 g) ohuina viipaleina

1 litra kuumaa kanalientä fondista tai kuutioista

1 laakerinlehti

1 dl sitruunanmehua

1 dl hienonnettua persiljaa

1 dl hienonnettua tilliä

 

Tarjoiluun

Kreikkalaista jugurttia, raastettua sitruunankuorta, hienonnettua tilliä ja persiljaa, mustapippuria myllystä.

 

Ota broilerinrintafileet huoneen lämpöön heti kun alat suunnitella ruuan valmistusta.

 

Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan. (Muista huuhdella se ennen keittämistä kuumalla vedellä muutamia kertoja)

 

Paista broilerin rintafileitä kuumalla pannulla öljyssä kummaltakin puolelta noin 4 minuuttia. Laita sivuun odottamaan.

 

Laita kattilan pohjalle öljyä ja hauduta pilkottua purjoa ja valkosipulia kuumassa öljyssä hetki ja lisää sitten kattilaan kuuma kanaliemi ja laakerinlehti. Lisää rintafileet liemeen ja keitä sitä n. 10 -15 minuuttia kunnes broileri on kypsynyt.

 

Poista kypsät fileet keitosta ja lisää sinne fenkoli ja anna keiton kiehua hiljaisella tulella.

 

Tee kypsistä broilerinfileistä nyhtöbroileria kahden haarukan avulla repimällä ja lisää lihat keittoon. Lisää vielä keitetty quinoa, sitruunanmehu, tilli ja persilja liemeen ja sekoita.

 

Nostele keitto lautasille ja lisää pinnalle kreikkalaista jugurttia, sitruunankuorta, tilliä ja persiljaa sekä mausta vasta jauhetulla mustapippurilla.

 

 

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi