Talvisalaattia tammikuuhun - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 2. tammikuuta 2020 17.56.00

Talvisalaattia tammikuuhun

Lämmin talvisalaatti

 

Nyt maistuu lämmin salaatti joko sellaisenaan tai vaikka paistetun lohen tai broilerin kanssa. Voi salaattiin lisätä fetaakin, jos mielii. Minä söin sitä sellaisenaan lounaaksi ja ihanaa oli. Kerrankin nautittava tapa syödä viherkaalia! Ja muutenkin kivaa syödä jotain kevyttä kakkien niiden konvehtien jälkeen, jotka popsin jouluna!

Lämmin talvisalaatti

 

 

200 g lehtikaalia

hippunen suolaa

2 tl oliiviöljyä

2,5 dl kvinoaa (yhdistin valkoista, punaista ja mustaa, mutta mikä tahansa käy myös yksin)

3 porkkanaa

1 punainen paprika

0,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl kurpitsansiemeniä

nippu/pussillinen retiisejä

(tuoretta korianteria)

(avocadoa)

 

Sitruuna/tahinikastike

 

0,75 dl oliiviöljyä

0,75 dl sitruunanmehua

2 rkl tahinia

2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa

1 raastettu valkosipulinkynsi

¼ tl kuivattuja chilihiutaleita

¼ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

 

Tee kastike

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen kulhossa, maista ja mausta tarvittaessa lisää

 

Tee salaatti

 

Huuhtele ja keitä kvinoa kevyesti suolatussa vedessä.

 

Poista lehtikaalista lehtiruodit ja silppua lehdet reilun kolikon kokoisiksi paloiksi. Lisää lehtikaalin joukkoon suolaa ja oliiviöljyä ja sekoita hyvin käsillä, niin että öljy ja suola tarttuvat hyvin kaaliin.

 

Raasta kuoritut porkkanat raastimen karkeimmalla terällä. Pese ja viipaloi paprika suikaleiksi.

 

Kuumenna keskilämmöllä 1 rkl öljyä suurella pannulla. Lisää pannulle viherkaali, kvinoa, porkkana, paprika, ja auringonkukansiemenet. Paistele säännöllisesti sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes viherkaali on hiukan pehmennyt.

Ota pois liedeltä lisää suikaloidut tai viipaloidut retiisit ja kastike. Sekoita ja laita salaatti tarjoiluvadille. (Lisää pinnalle silputtua tuoretta korianteria ja avocadoviipaleita)

 

xoxoxxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi