Tuhti keitto paahdetusta kukkakaalista ja kikherneistä - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Topi mukana toisessakin tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

helmikuu
tammikuu

pe 31. tammikuuta 2020 09.00.00

Tuhti keitto paahdetusta kukkakaalista ja kikherneistä

Tuhti vihanneskeitto on kolean päivän pelastus. Tämän kukkakaalista ja kikherneistä tehdyn keiton tekee maukkaaksi uunissa paahtaminen. Lisää makua soppaan tulee savupaprikajauheesta ja jeerasta. Tuhti soppa ei kaipaa edes leipää seurakseen, mutta jos jälkiruoka maistuu niin muista tämä ihana runebergintorttu ohje jossa tortulla on kinuskisydän!

Tuhti keitto paahdetusta kukkakaalista ja kikherneistä

Vegaaninen

 

1 kukkakaali n. 800g

n. 500 g kikherneitä (käytin 2 Go Green pakkausta)

3 + 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)

½ tl suolaa

5 valkosipulinkynttä

½ tl savupaprikajauhetta

2 isoa perunaa (jauhoinen lajike)

mustapippuria

1 l kasvislientä (fondista)

2,5 dl vettä

1 dl kauraruokakermaa

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pilko kukkakaali nupuiksi suureen kulhoon yhdessä valutettujen kikherneiden ja kokonaisten, kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Lisää kulhoon 3 rkl öljyä sekä jeera, paprika ja suola. Sekoita hyvin niin, että kaikki maustuvat. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja pahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä ja ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Kääntele seosta kerran paahtamisen aikana.

 

Kuori ja kuutioi sillä aikaa perunat. Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa kattilassa ja lisää perunakuutiot sekä mustapippuri kattilaan. Paistele perunoita parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen ja lisää sitten kattilaan kasvisliemi ja vesi. Odota että liemi alkaa kiehua ja laske sitten lämpöä niin, että seos hautuu. Anna hautua 10-20 minuuttia ilman kantta, kunnes potut ovat aivan pehmeitä ja ota sitten kattila liedeltä ja lisää sinne paahdetut kukkakaalit, valkosipulit ja kikherneet. (Säästä desilitran verran koristeluun)

Soseuta keitto, lisää kerma ja siirrä takaisin liedelle ja lämmitä kuumaksi.

 

Ihanaa viikonloppua! Ja muista leioa myös niitä runebergintorttuja!

xoxox

Hanna

Kommentit

Kommentointi