Unijuoma voi auttaa hyvään uneen - Topi-Keittiöt

Topi mukana monessa tarinassa

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: Juomat,

pe 17. tammikuuta 2020 07.51.00

Unijuoma voi auttaa hyvään uneen

En ole aivan varma olenko juonut lapsena iltaisin lämmintä maitoa vai olenko vain lukenut siitä kirjoissa. Luultavasti olen vain lukenut. Ehkä Johanna Spyrin kirjojen Pikku Heidi joi lämmintä vuohenmaitoa isoisän luona Alpeilla – en ole tosiaankaan varma, mutta jotenkin aina on ollut selvää, että lämpimällä maidolla uskotaan olevan unettava vaikutus.

Monet laihdutusohjeet tai ehkä enemmänkin joidenkin ihmisten elämäntapaohjeet sanovat, ettei kuuden jälkeen illalla pidä syödä mitään. Se on hulluutta! Nälkäisenä ei nuku hyvin. Joskaan ei se uni hyvää ole liian täydelläkään vatsalla. Siksi lämmittävä maito, jossa on hiukan energiaa voi olla oiva tapa hyvään uneen. Jo ajatus tuntuu hyvältä. Istua illalla vilttiin kääriytyneenä ja juoda kupillinen ihanan makuista lämmintä maitoa. Kyllä se varmasti rauhoittaa. Ainakin, jos ei selaa samalla Instagramia.

Jos taas herää yöllä, kesken unien, on turhaa pyöriä loputtomiin sängyssä unta toivoen. Kannattaa nousta ylös ja lämmittää kupillinen maitoa, moon milkiä, maitojuomaa, jonka voi maustaa kanelilla, kurkumalla, syötävällä laventelilla tai muilla iahnilla mausteilla ja makeuttaa tilkalla hunajaa tai vaahterasiirappia. Lämmin kuppi lempeää juomaa voi rauhoittaa ja antaa loppuyöksi hyvän unen.

 

Maitovaihtoehdot

Lehmänmaito

Mantelimaito

Cashewmaito

Kauramaito

 

 

Laventelimaito

 

2,5 dl valitsemaasi maitoa

1 tl syötävää laventelia

1 tl gheetä (kirjastettua voita)

½ tl vaniljaa

1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

muutama rae suolaa

 

Kuumenna maito kiehumapisteeseen ja lisää laventeli. Anna hautua viisiminuutta ja siivilöi sitten laventelinkukat pois. Lisää maitoon loput ainekset, sekoita ja juo lämpimänä.

 

Inkiväärimaito

Sekoita yhteen ja lämmitä kiehumapisteeseen:

2,5 dl valitsemaasi maitoa

½ tl jauhettua inkivääriä

½ tl kanelia

¼ tl kardemummaa

1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

1 tl gheeta

 

Kurkumamaito

Sekoita yhteen ja lämmitä kiehumapisteeseen:

2,5 dl valitsemaasi maitoa

½ tl kanelia

½  tl kurkumaa

½ tl inkivääriä

hippunen muskottipähkinää

1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia

 

 

 

Kauniita ja rauhallisia unia!

Hanna

xoxox

 

Kommentit

Kommentointi