Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
marraskuu
lokakuu

Yllätä isä aamulla ihanalla raikkaalla ja terveellisellä aamuherkulla, joka on täyttävä ja kaunis. Lautasella on ensin bircer-mysliä ja halkaistu banaani ja päällä runsaasti tuoreita marjoja. Bircher-mysli on omenamehun ja jugurtin sekä raastetun omenan seos, jonka voi tehdä melkein valmiiksi jo edellisenä iltana.


Bircher mysli
2 dl kaurahiutaleita
2 dl omenatäysmehua
2 omenaa raastettuna (kotimaiset kuorineen)
puolen sitruunan- tai limetin mehu
reilusti kanelia
3-5 dl maustamatonta jugurttia
2 tl agavesiirappia, vaahterasiirappia tai hunajaa
Pekaani- tai cashewpähkinöitä
1 banaani
Tuoreita tai pakastettuja marjoja tai hedelmäpaloja
Tee näin
Edellisenä iltana:
Mausta omenaraaste heti tuoreeltaan sitruunamehulla, ettei se tummu. Sekoita omenamehu kaurahiutaleisiin ja lisää joukkoon omenaraaste. Laita puuro turpoamaan jääkaappiin yöksi.
Aamulla lisää seokseen niin paljon maustamatonta jugurttia, että saat mieleisesi koostumuksen. Kaurahiutaleet turpoavat merkistä riippuen hiukan eri tavalla.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla. Kun ne ovat saaneet hiukan väriä sammuta levy ja pähkinöiden jäähtyä hiukan ja sekoita pähkinöiden sekaan vähän agavesiirappia, hunajaa tai vaahterasiirappia.
Halkaise banaani pitkittäin ja aseta puolikkaat astiaan, niin reunat hiukan tukevat niitä. Laita bircher mysli banaanien väliin ja koristele annos marjoilla ja pähkinöillä. Pirskottele päälle vielä hiukan hunajaa tai siirappia.
Hyvää viikonloppua kaikille!
Hanna