Bataattipohjainen kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

maaliskuu
helmikuu

to 18. tammikuuta 2018 23.08.00

Bataattipohjainen kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras

Inspiraation lähde!

Kaikenlaiseen leipomiseen ja ruuanlaittoon saa kivoja ideoita matkoilta. Lempikahvilani Fuengirolassa on Café Nomad, jossa tarjotaan terveellistä, kevyttä ruokaa, smoohieita, granolaa, leivonnaisia ja hyvää kahvia. Yhdeksi suosikikseni on tullut gluteeniton suolainen piiras, jonka pohja on tehty bataatista. Päätin koettaa tehdä sitä kotona ja tässä on nyt teillekin sen resepti.
Pohjaksi tulee bataattiviipaleita, jotka levitetään vuoan pohjalle ja reunoille. Minä laitoin tällä kertaa täytteeksi kesäkurpitsaa ja vuohenjuustoa, muita hyviä makupareja ovat esimerkiksi parsakaali ja feta, kinkku ja juusto, pinaatti ja feta jne.
Pohjaa varten bataattiviipaleet täytyy leikata ohuiksi ja se onnistuu parhaiten mandoliinilla.

Bataattiviipaleet vuoassa ennen esipaistoa

Valmis piiras jäähtymässä

Herkullista!

Bataattipohjainen kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiras (Gluteeniton)

Pohja
2 keskikokoista bataattia
1 rkl oliiviöljyä

Täyte
1 kesäkurpitsa
1 tl suolaa
200 g pötkö Sainte Maure vuohenjuustoa
5 kirsikkatomaattia
1 rastettu valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
1,5 dl ranskankermaa
1 dl raastettua parmesaani-juustoa
4 munaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja viipaloi bataatit ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä tasainen kerros bataattiviipeleita vuoan pohjalle ja reunoille. Reunoille tulevat viipaleet kannattaa laittaa hiukan pohjalla olevien viipaleiden alle. Voitele bataatit öljyllä. Tee foliosta rutistamalla pitkä pötkylä ja tue sillä vuoan reunaa vasten olevat bataatit paiston ajan, että ne pysyvät pystyssä.

Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Raasta kesäkurpitsa mandoliinilla karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteen joukkoon suola ja laita seos hikoilemaan siivilään 20 minuutiksi. Purista muodostunut neste pois.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon ruokakerma, ranskankerma, puolet vuohenjuustosta muruina tai paloina, raastettu valkosipulin kynsi ja parmesaani sekä kesäkurpitsaraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Ota esipaistetun pohjan reunoilta pois folio ja kaada täyte pohjan päälle. Laita pinnalle loput vuohenjuustosta viipaloituna sekä puolitettuja kirsikkatomaatteja. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Täytettä saattaa valua paiston aikana bataattien koloista bataattien ja leivinpaperin väliin, mutta se ei haittaa mitään.
Piiras maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä. Anna vasta uunista otetun piiraan levätä 15 minuuttia ennen syömistä, niin se jähmettyy kunnolla.


Iloa keittiöpuuhiin!

Hanna

Kommentit

Kommentointi