Broileria Italian väreissä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

su 23. elokuuta 2020 11.14.00

Broileria Italian väreissä

Italian värit vuoassa. Mehukkaat broilerin rintafileet kypsyvät uunissa voipaperin alla sillä aikaa, kun teet peston ja pyöräytät tomaatit pannulla hiukan pehmeiksi. Lisukkeena toimii spagetti tai riisi.

Broileria Italian väreissä

 

4 kananrintaa

1 mozzarellapallo

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

suolaa ja mustapippuria

 

Pesto

½ l basilikanlehtiä

2 dl pinjansiemeniä

1 dl parmesaaniraastetta

2 valkosipulinkynttä

0,5 dl oliiviöljyä

 

Tomaatit

300 g minitomaatteja puolitettuina

2 valkosipulinkynttä

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoista balsamicoa

 

Viimeistelyyn

1 rkl sitruunan mehua

Muutama suikaloitu basilikan lehti

 

Taputtele rintafileet kuiviksi ja hiero niiden pinta oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja peitä ne tiiviisti leivinpaperilla, taittamalla paperi fileiden alle. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia fileiden paksuudesta ja alkulämpötilasta riippuen. Voit käyttää paistolämpömittaria, fileet ovat valmiit, kun sisälämpötila on 74 astetta.

 

Kun fileet ovat uunissa, tee pesto laittamalla kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai käytä sauvasekointa. Pesto saa mielellään jäädä aika rakeiseksi ja jämäkäksi juoksevan sijaan.

 

Sekoita tomaatinpuolikkaisiin mausteet ja öljy ja pyöräytä niitä hetki pannulla niin, että ne pehmentyvät hiukan.

 

Kun fileet ovat lähes valmiit poista paperi ja laita kullekin fileelle viipale mozzarellaa. Kun juusto on kuuma ja aavistuksen sulanut ota vuoka uunista, laita jokaisen fileen päälle reippaasti pestoa ja lisää tomaatit vuokaan. Mausta vielä sitruunan mehulla, tuoreella basilikalla ja halutessasi pinjansiemenillä.

 

Onnenhetkiä ruokapöytään!

Blogia saa mielellään jakaa !

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi