Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
marraskuu
lokakuu
pe 28. elokuuta 2020 12.57.00
Broilerin jauhelihalla täytetyt salaatitacot

Salaattitacoja on kiva syödä monessa tilanteessa, pääruokana, perheen kanssa peli-illassa, kevyen lounaana – kuinka vain. Kesän herkutellun jälkeen on mukavaa hiukan keventää ja syödä jotain raikasta ja kevyttä, joka pitää nälän ja jossa on makua. Salaattitacot sopivat siihen täydellisesti!

Broilerin jauhelihalla täytetyt salaattitacot
450 g broilerin jauhelihaa
3 rkl öljyä
1 rkl voita
2 pientä sipulia kuutioina (käytä myös sipulin varret, jos ne ovat tallella)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 porkkana raastettuna
200 g herkkusieniä pilkottuna
3 rkl hoisin kastiketta
2 rkl soya kastiketta
2 tl omenaviinietikkaa
2 tl punaista chilitahnaa
12 salaatinlehteä
Salaatinlehtiä
Kuullota sipulia (ei varsia vielä tässä vaiheessa) viitisen minuuttia kuumalla pannulla öljyssä, kunnes se pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon valkosipuli ja pyöräytä sitä pannulla muutama minuutin verran. Lisää pannulle broilerin jauheliha ja paista sitä sekoitellen pannulla niin, että saat mukavan muruseoksen. Kun liha on lähes kypsää lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna seoksen paistua vielä hetki.
Paista sienet erikseenöljyn ja voin 50/50 seoksessa rapeiksi ja lisää ne vielä lihan joukkoon. Lisää myös silputut sipulin varret.
Mausta seos hoisin- ja soyakastikkeella, etikalla ja punaisella chilillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Laita muutama ruokalusikallinen seosta salaatinlehdelle ja nauti!
Hyvää viikonloppua!
blogia saa mielellään jakaa
xoxox
Hanna
