Broilerirullat - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu

pe 15. maaliskuuta 2019 21.00.00

Broilerirullat

Broilerirullat kuulostavat ja näyttävät monimutkaisilta, mutta eivät ole vaikeat tai aikaavievät tehdä ja voi että – maku kruunaa vaivan. Rullat tehdään broilerin ohutleikkeistä, joita tkäytyy vähän nyrkillä nuijia, että tulevat tasapaksuiksi. Ei haittaa vaikka ne menisivät hiukan rikki päistä.

 

Täytteeseen tulee tuoretta pinaattia ja parmesaania sekä mausteita, jotka sekoitetaan pehmeään ricottajuustoon. (Se on yksi suosikkijutuistani tuo ricotta. Vähärasvainen pehmeä tuorejuusto, joka käy moneen herkkuun.)

 

Ennen uuniin laittoa, rullakäärityt fileet leivitetään parmesaanilla jalostetuilla korppujauhoilla ja lopuksi vielä kuorrutetaan mozzarellalla.

Broilerirullat uunissa

4:lle

 

5-6 kpl maustamatonta broilerin ohutleikettä

 

Täyte

n.140 g babypinaattia

1 raastettu valkosipulinkynsi

rypsiöljyä

1,5 dl ricottajuustoa

1 dl raastimen pienimmällä terällä raastettua raastettua parmesaania

suolaa ja mustapippuria

 

Leivitys

1 kananmuna

1 dl korppujauhoja

1 dl raastimen pienimmällä terällä raastettua parmesaanijuustoa

suolaa ja mustapippuria

 

Kuorrutus

1 prk tomaattimurskaa

suolaa ja mustapippuria

½ tl sokeria

1 tl kuivattua basilikaa

1 pallo mozzarellaa

tuoretta basilikaa

 

Öljyä uunivuoka kevyesti rypsiöljyllä ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ota broilerin ohutleikkeet työpöydälle leivinpaperin päälle ja taputtele ne nyrkillä tasapaksuiksi. Jätä odottamaan ja tee täyte.

Silppua pinaatti pienehköksi silpuksi, laita pannulle 1 rkl öljyä ja raasta siihen valkosipulinkynsi. Pyöritä muutama sekunti ja lisää pannulle pinaatti. Paistele pinaattia, kunnes se kutistuu ja pehmenee hiukan.

Laita ricottajuusto kulhoon ja sekoita siihen paistettu pinaatti, vasta raastettu parmesaani ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita syvällä lautasella keskenään korppujauhot, raastettu tuore parmesaani ja lisää joukkoon mustapippuria ja hiven suolaa.

Riko toiselle syvälle lautaselle kanamuna ja vatkaa sen rakenne rikki.

Nostele nyt broilerin fileiden päälle reilu annos täytettä ja rullaa leike rullalle. Rullasta kiinni pitäen pyöräytä sitä munaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Nosta rulla uunivuokaan niin että sauma jää rullan alle. Ei haittaa mitään, vaikka täytettä tursuaisi ulos rullasta tämän työvaiheen aikana. Älä kuitenkaan purista rullaa vaan käytä kevyitä käsiä. Touhu on aavistuksen sotkuista, mutta kyllä siitä hyvä tulee!

Kun kaikki rullat ovat vuoassa, laita rullat paistumaan uuniin n. 20 minuutiksi.

Valmista sillä aikaa kuorrutteen tomaatikastike. Kaada tomaattimurska purkista kattilaan ja mausta se suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja basilikalla. Anna sen kiehua hiljalleen kasaan välillä sekoitellen. Viipaloi mozzrellasta viipale jokaiselle rullalle.

Ota rullat pois uunista ja lusikoi tomaattimurskaa jokaisen rullan päälle ja laita sen päälle vielä viipale mozzarellaa. Kuorruta rullia uunissa vielä viisi minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.

Tarjoa pastan, riisin, kukkakaalimuusin tai quinoan kanssa.

 

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi