Fiesta! Hot dogeja, marinoituja tomaatteja ja munakoisoa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu

pe 4. elokuuta 2017 15.58.00

Fiesta! Hot dogeja, marinoituja tomaatteja ja munakoisoa

Jos ei voi grillata, voi kuitenkin paistaa! Mä en tiedä varsinaisesti mitä on tapahtunut, tai siis miksi, mutta me ei vaan grillata enää. Kun lapset asuivat kotona, grilli vielä kuumeni, kun lapset lähtivät, lähti myös grilli. Yksi syy on kyllä se, etten pidä kaasugrillistä yhtä paljon kuin hiiligrillistä mutta olen kärsimätön, joten hiilloksen odottaminen on vähän vaikeaa. Siksi meidän kesäruoka on erilaista. Mutta makkaraa voi valmistaa myös pannussa niin, että saa aikaan makoisan fiestan.

Paistoin upeasti maustettuja ihania broilerinakkeja ja upotin ne paprikasta ja tomaatista tehtyyn vähän tuliseen salsaan. Sitten laitoin pari paistovalmista patonkia uuniin paistumaan. Makkara ja salsa patongin välissä on hodari – superhodari. Aivan hillittömän hyvää.

Jo edellisenä päivänä tein kaksi lisuketta, jotka maistuivat myös patongin kanssa. Marinoituja minitomaatteja buffalo-mozzarellan kanssa ja uunissa kypsennettyjä munakoisoja kreikkalaisen jugurtin kanssa. Hirmu hyvää. Juomaksi sopii olut. Minä olen löytänyt alkoholittoman oluen, se on uusi suosikkijuomani. Vie janon, ei sisällä paljon kaloreita ja on jotenkin älyttömän jees.

Ja sitten resepteihin!

Makkarat soosissa

8-10 mielellään mausteista makkaraa (minulla oli Jyväbroiler Mustapippuri-Merisuola Broilerinakkeja)
3 eriväristä paprikaa kuutioituina peukalonpään kokoisiksi paloiksi
2 keksikokoista uuden sadon sipulia, puolitettuina ja viipaloituina
4 valkosipulin kynttä raastettuna
1 prk tomaattimurskaa
2 tl sokeria
1 tl tai maun mukaan chilihiutaleita
suolaa, mustapippuria, oreganoa

Paista makkarat hyvin öljyssä pannulla. Pintaan saa tulla väriä. Ota makkarat pois pannulta ja siirrä odottamaan. Laita samalle pannulle paprikat ja sipulit ja anna paistua pehmeiksi niin että niihin tulee vähän väriä. Lisää raastettu valkosipuli, paistele minuutin verran ja lisää tomaattimurska. Lisää vielä joukkoon sokeri, maun mukaan chiliä oreganoa, suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää paistetut makkarat kuumaan soosiin. Anna kuumentua hetken ajan. Syö joko sämpylän tai patongin välissä tai voit keittää seuraksi myös pastaa.

 

Marinoidut minitomaatit ja mozzarella

½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
½ tl suolaa
12 basilikan lehteä silputtuna
2 timjamin oksaa lehdet riivittyinä
1 valkosipulin kynsi
chilihiutaleita maun mukaan
½ l minitomaatteja puolitettuina

Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Lisää joukkoon puolitetut tomaatit. Anna maustua kylmässä mieluiten yön yli, mutta vähintään pari tuntia. Nosta huoneen lämpöön ennen tarjoilua. Tomaatit maistuvat huoneenlämpöisinä parhaalta. Murskaa päälle 1-2 palloa buffalo-mozzarellaa. Voit tehdä myös jokaiselle oman annoksen, jossa on ¼ tomaateista ja päällä mozzarella pallo tai puolet siitä.

 

Marinoidut munakoisot ja kreikkalainen jugurtti

1 rkl silputtua tuoretta korianteria
2 valkosipulin kynttä raastettuna
2 ½ rkl sitruunan mehua
1 ½ rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Munakoisot

2 pientä tai yksi iso munakoiso 1 cm levyisinä viipaleina
oliiviöljyä
suolaa

Viipaloi yksi iso tai kaksi pientä munakoisoa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin päälle ja sirottele niiden molemmille puolille suolaa. Anna viipaleiden hiota pois nestettä noin puolen tunnin ajan. Pyyhi viipaleiden päälle kerääntynyt neste pois ja öljyä munakoisoviipaleet molemmilta puolilta. Paahda 200 ° C uunissa noin 20 minuuttia. Laita viipaleet matalaan astiaan ja kaada marinadi viipaleiden päälle. Marinoi vähintään puoli tuntia tai yön yli. Laita laakeaan astiaan 500 g kreikkalaista jugurttia ja lado päälle munakoisoviipaleet ja marinadi. Syö hyvän leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena. (Maistuu ihanalta myös paistettujen kananrintafileiden kanssa.)
 

Hauskaa viikonloppua ja iloista fiestaa!

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi