Filotriangelit nyhtökauralla täytettynä - ihanaa naposteltavaa vaikka vappuna - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 20. huhtikuuta 2018 09.14.00

Filotriangelit nyhtökauralla täytettynä - ihanaa naposteltavaa vaikka vappuna

Meitä oli siellä aika iso joukko tekemässä ruokia Alex Nurmen johdolla ja kun lopulta istuimme pöytään, se notkui ihanista ihanimpia herkkuja. Minä innostuin nyhtökauranyyteistä tofukreemin kanssa.
Nyhtökauranyyteissä on nyhtökauran lisäksi, pinaattia ja fetaa. Seos kietaistaan filotaikinaan, jota myydään pakasteena. Se on pitkässä pakkauksessa rullalla ja sitä on helppoa käyttää. Liitän tähän linkin videoon, jossa näytetään filokolmioiden taittelu.

Tein nyyteille myös vaihoetoisen kastikkeen sekoittamalla turkkilaiseen jugurttiin valkosipulia, minttua, sitruunaa ja suolaa. Sekin oli tosi hyvää!

Nyhtökauranyytit & Tofukreemiä

1 pkt filotaikinaa
100 g voita

Täyte:
1 pkt Nyhtökaura Tomaattia
1 dl vettä
50 g tuoretta pinaattia
150 g fetajuustoa

Kaada nyhtökaura sekä vesi paistinpannulle ja lämmitä seosta niin, että saat nyhtökaurasta hieman löysempää ja kosteampaa. Lisää pinaatinlehdet joukkoon ja nosta seos pois liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, lisää murennettu feta joukkoon ja sekoita ainekset hyvin keskenään.

Sulata voi pienessä kattilassa. Leikkaa filotaikina 10 cm leveiksi suikaleiksi ja aseta suikaleen alkuun lusikallinen täytettä. Taittele taikinakulmasta kulmaan suikaleen loppuun asti ja voitele lopulta reuna sulatetulla voilla ja paina kiinni. Katso mallia täältä. Videolla käytetään taikinaa kaksin kerroin, mutta yksi kerros riittää. Voitele nyytit ja paista uunissa 175 asteessa n.15 minuuttia. Tarjoile kastikkeen kera.

Tofukreemi

1 pkt (250 g) tofua
1 dl Santa Maria salsaa
1 rkl oliiviöljyä
1/3 tl suolaa

Leikkaa tofu 10 palaan ja laita palat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää salsa, öljy sekä suola ja sekoita silkkisen tasaiseksi. Nesteen määrillä voit vaikuttaa kreemin paksuuteen ja koostumukseen.

Kommentit

Kommentointi