Herkkusuun banaanikakku - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu

pe 27. lokakuuta 2017 22.07.00

Herkkusuun banaanikakku

Tässä on resepti jauhottomaan ja maidottomaan herkkusuun banaanikakkuun, joka on ihan huippuhyvää. Kakku on mehukas, melkein kuin terriini, mutta kakku se on. Löysin reseptin netistä ja kun kokeilin sitä, luulin että siinä on virhe kookosjauhojen määrässä, mutta ei ollut. Reilu puoli desilitraa on ihan oikein.

Ainekset ovat sellaisia, että niitä ei ehkä ole joka kaapissa valmiiksi, mutta kookosjauhoja ja mantelijauhoja saa jokaisesta marketista ja kun tämän kakun leipoo, se ei jää viimeiseksi kerraksi, niin hyvää se on. Kakku on siis gluteeniton ja maidoton, eli verroton tarjottava tilaisuuksissa, joissa halutaan herkullista tarjottavaa myös keliaakikoille tai heille joilla on ongelmia maidon kanssa.
Kakku maistuu hyvin myös glögin kanssa, joten se on verraton joulunajan tarjottava.

Jauhoton herkkusuun banaanikakku

uuni 180 °C
n. 20 cm x 10 kokoinen leipävuoka

3 kypsää (jopa ruskeaa) banaania
½ dl vaahterasiirappia
1 tl vanilja-aromia
3 kananmunaa
1 dl maapähkinävoita
0,6 dl kookosjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
hyppysellinen suolaa

Kuorrute
4 rkl voita tai kookosneitsytöljyä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl mantelijauhoa
1 tl kanelia
1 dl murskattuja pekaanipähkinöitä

Rasvaa vuoka ensin kevyesti ja vuoraa se sitten leivinpaperisuikaleilla. Rasva pitää paperin paikoillaan ja paperin avulla saat nostettua kakun vuoasta pois ehjänä.

Sekoita kulhossa keskenään muhennetut banaanit, vaahterasiirappi, vanilja-aromi, munat ja pähkinävoi. Voit käyttää sähkövatkainta.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään kookosjauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja kaneli ja lisää seos banaanitaikinaan.
Kaada taikina vuokaan.

Kuorrutus
Sekoita kulhossa käsin yhteen huoneenlämpöinen voi tai kookosöljy sokeri mantelijauho, kaneli ja pekaanipähkinät. Ripottele seos vuokaan kakkutaikinan päälle.

Laita uoka uunin keskitasolle ja paista n. 50 min. Anna kakun jäähtyä n. 10-15 min ja nosta se varovasti pois vuoasta. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista. Säilytä jääkaapissa – kakku on ihanaa myös ihan kylmänä.

 

Nams ja mums - leipomisen iloa!

xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi