Inkiväärillä maustetut lihapullat ja raastesalaatti lämmittävät syksyn viileydessä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

lokakuu
syyskuu

pe 11. lokakuuta 2019 06.00.00

Inkiväärillä maustetut lihapullat ja raastesalaatti lämmittävät syksyn viileydessä

Tein lihapullia ja raastesalaattia, joissa maistuu syksyn kunniaksi inkivääri. Syksyllä ja talvella, kun kylmät ilmat saavat vilunväreet kulkemaan, kannattaa syödä mausteisia ja lämmittäviä ruokia. Inkivääri lämmittää tehokkaasti ja siitä haudutettu tee on monelle tuttu flunssan oireita helpottava juoma. Nyt siis raastoin inkivääriä lihapullataikinaan yhdessä porkkanan kanssa ja palleroiden seuraksi tein raastesalaattia puna- ja valkokaalista, porkkanasta, parikasta, inkivääristä ja tuoreesta korianterista. Korianterista ei kaikki pidä, sen voi tässä vaihtaa hyvin persiljaan, joka onkin yksi minun lempiyrttejäni.

Lihapulliin kannattaa käyttää possunjauhelihaa, niin lopputulos on mehevä. Muukin toki käy, esimerkiksi puolet nautaa ja puolet possua.

Jos pelkkä raastesalaatti ei ole kyllin tuhti seuralainen lihapullille, tee lisäksi perunamuusia, johon voi keittää mukaan juureksia oman maun mukaan. Suosittelen tekemään salaatin ensin, etteivät lihapullat vahingossa ole uunissa liian kauan ja kuivu. 

 

 

 

Inkiväärilihapullat

 

800 g jauhelihaa

6 kevätsipulia pieneksi silputtuna

2 isoa porkkanaa hienona raasteena

4 rkl inkivääriä raasteena

2 tl suolaa

2 tl mustapippuria

2 valkosipulinkynttä raastettuna

 

öljyä paistamiseen

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja laita uunipellille valmiiksi leivinpaperi.

Raasta porkkanat ja inkivääri ja valkosipuli raastimen pienimmällä terällä. Viipaloi kevätsipulit varsineen ohueksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin (Sekoitan lihapullataikinan aina yleiskoneessa, jota käytän muutenkin ahkerasti) Muodosta taikinasta pyöreitä palloja ja paista niitä kaksi minuuttia keskilämmöllä paistinpannulla. Siirrä pallerot uunipellille ja paista n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Varo paistamasta liikaa, ettei pullista tule kuvia.

 

Raastesalaatti

 

5 dl punakalia ohueksi raastettuna

5 dl valkokaalia ohueksi raastettuna

2 dl hienoksi raastettua porkkanaa

1 paprika ohuina viipaleina

1 ruukku korianteria silputtuna

1 dl seesaminsiemeniä

(mantelilasuja koristeluun)

 

0,5 öljyä

2 rkl riisiviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)

1 rkl soijaa

5 cm pala inkivääriä hienona raasteena

1 valkosipulinkynsi

1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

suolaa ja pippuria

Raasta, leikkaa tai silppua kaalit mandoliinin ohuimmalla terällä ohueksi silpuksi. Raasta porkkanat ja viipaloi paprika ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ja lisää joukkoon samalla seesaminsiemenet ja varsineen hienonnettu korianteri.

 

Tee kastike yhdistämällä kaikki ainekset hyvin sekoittaen. Lisää kastike raastesalaatin joukkoon.

 

Ihanaa syksyistä viikonloppua! Nyt on niin kaunista!

xoxox

Hanna

Kommentit

(Ei otsikkoa)

Eikö tule kananmunaa sidosaineeksi

- pe 11. lokakuuta 2019 11.00.24

Kommentointi