Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
marraskuu
lokakuu
to 5. joulukuuta 2019 21.32.00
Joulukranssi voitaikinasta - sisällä brie-juustoa ja karpalohilloa

Kaupan valmiista voitaikinasta voi tehdä mukavan joulunajan pikkusuolaisen. Kranssin voi täyttää monilla erilaisilla sekä makeilla että suolaisilla herkuilla. Minä päädyin kirsikkahillon ja briejuuston yhdistelmään, jota piristin muutamilla tuoreilla karpaloilla ja kourallisella pistaasipähkinöitä.
Voitaikina kranssin valmistamien on tosi helppoa ja sen voi syödä sekä kylmänä että lämpimänä. Tarvitset vain esikaulitun, laskostetun pakastevoitaikinan ja täytteet.




Joulukranssi voitaikinasta
500 g pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
200 g Briejuustoa
3 rkl kirsikka- tai karpalohilloa
2 rkl tuoreita tai pakastettuja karpaloita
3 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 kananmuna
Sulata taikina ja kauli puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina yöreä kulho tai lautanen taikinalle niin, että voit leikata taikinasta suuren pyörylän jälkenä pitkin.
Piirrä taikinan keskelle pienempi ympyrä pientä lautasta tai kulhoa apuna käyttäen. Älä leikkaa ympyrää irti, vaan viillä terävällä veitsellä sen sisälle kahdeksan sakaraa
Levitä hillo, brieviipaleet, pähkinät ja karpalot taikinalle, mutta jätä sakarat paljaiksi.
Taittele kahdeksan sakaraa täytteen yli ja nipistä ne tiukasti kiinni ympyrän reunoihin. Nosta ympyrän ulkoreunoja hiukan ylös ja voitele kranssi kananmunalla.
Paista kranssia n. 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Jos sakarat aukeavat, voit painaa ne taikaisin alas, kun kranssi on kuuma.
Anna kranssin jäähtyä hiukan aikaa ennen tarjoilua.
Hyviä herkkuhetkiä!
xoxoxox
Hanna