Kannullinen sangriaa! - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 22. kesäkuuta 2018 09.46.00

Kannullinen sangriaa!

Muistan myös nuoruuden sangriat joskus silloin, kun ihmiset alkoivat matkustaa Suomesta hurjasti Espanjaan. Minä en matkustanut, mutta ystävät kyllä. Ja he toivat sangrian mukanaan kuumiin kotibileisiin. Silloin kannuun kaadettiin pullo punkkua ja saman verran Spriteä ja heitettiin sekaan appelsiininlohkoja ja mansikoita. Oltiin niin olevinamme!

En tiedä mistä sangria nyt putkahti mieleeni, mutta laitoin googleen hakusanan sangria ja sain täydellisen reseptin ihan saman tien Meanwhile in Longfield –blogista. En tehnyt ohjeeseen mitään muutoksia vaan kokeilin ohjeen sellaisenaan ja booom sehän toimii aivan loistavasti. Se tuntui kuitenkin liian helpolta ja niinpä samoilin netissä vielä pitkät tovit ja opin, että sangriaa voi tehdä yhtä monella tavalla, kuin pyttipannua tai lihapullia. Sen voi tehdä roseesta, cavasta, valkoviinistä tai alkoholittomana. Mutta lopulta toteutin sen, jonka ensimmäisenä löysin. Niin helppo. Neljä ainesosaa plus appelsiineja ja viinirypäleitä. Juoma on verraton! Se maistuu juuri siltä kuin aikanaan Puerto de Moganissa. Jäät olivat unohtuneet laittaa pakkaseen, joten ne puuttuivat juomasta, mutta koska on juhannus, on ulkonakin ihan riittävän kylmä, joten jäiden puuttuminen ei yhtään haitannut tahtia.

Kas näin se käy!

 

Sangria

1 pullo hedelmäistä punaviiniä
3 dl veriappelsiini mehua (sokeroimaton tuoremehu)
½ dl sokeria
½ dl vastapuristettua limen mehua
Appelsiinin lohkoja ja tummia viinirypäleitä
(Juomaa voi terästää lorauksella Cointreauta)

Sekoita viini ja mehu. Lisää sokeri ja sekoita kunnes se liukenee juomaan. Lisää hedelmät. Laita juoma tekeytymään ääkaappiin seuraavaan päivään (en ehtinyt tehdä sitä ja hyvää oli, vaikka varmasti vielä parempaa jos ehtii)
Lisää juomaan ennen tarjoilua limen mehu ja jäitä.

 

Hauskaa juhannusta!

Hanna

Kommentit

Kommentointi