Kauden herkku on vispipuuro punaherukoista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 26. heinäkuuta 2019 16.10.00

Kauden herkku on vispipuuro punaherukoista

Ruokaideat muuttuvat koko ajan ja vanhoista klassikoista tehdään uusia muotoja loputtomasti. Fine dining –ravintolan karjalanpiirakkaa ei tunnista ulkonäöstä, eikä maustakaan, ja hyvä niin. Sehän on hauskaa. On kuitenkin herkkuja, jotka kelpaavat vuodesta toiseen samanlaisina. Perusklassikot. Yksi niistä on marja- eli vispipuuro. Ja voi että se on ihanaa, kun sen tekee punaisista viinimarjoista, jotka ovat kypsiä juuri nyt! Se on todella nopea valmistaa ja helppoa kuin mikä. Kovin homma on kuuman puuron jäähdyttämisessä ja sekin käy ilman vaivannäköä – vain odottamista tarvitaan. Jäähtyminen nopeutuu, kun kaataa kypsän mehuun keitetyn mannapuuron pois kattilasta kulhoon ja upottaa kulhon kylään veteen.

 

Ensin täytyy keittää mehu. Siihen menee 10 minuuttia. Perkaamattomat marjat kattilaan yhdessä veden kanssa. 10 minuuttia keittämistä ja mehu on valmis. Siivilän kautta uudelleen kattilaan ja lisää vettä niin, että on litra nestettä. Sitten mannasuurimot joukkoon ja keitetään 5 minuuttia. Jäähdytys. Vatkaus – ja valmista on!

 

Vispipuuro

 

1 litra punaherukoita

3 dl vettä + lisää tarpeen mukaan

1,5 dl sokeria tai enemmän - oman maun mukaan. Tämä on aika vähän.

½ tl suolaa

1,5 dl mannasuurimoita

 

Laita perkaamattomat punaherukat kattilaan ja lisää muutama desilitra vettä. Keitä n. 10 min kunnes marjat ovat pehmeät ja mehu irtoaa. Kaada seos siivilään ja mittaa mehu. Lisää vettä niin että nestettä on 1 litra. Kaada mehu kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää 1,5 dl mannasuurimoita. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi, kun puuro on kylmää. (Jos vatkaat sen lämpimänä, siitä tulee liisteriä!)

 

Joku tarjoaa vispipuuron vaniljakastikkeen kanssa. Miksipä ei – mutta minä rakastan sitä kylmän täysmaidon kanssa ja ripottelen päälle hiukan sokeria, joka narskuu somasti hampaissa!

 

Onnellista kesäpäivää!

 

Hanna

 

Kommentit

(Ei otsikkoa)

Juuri tänään keitin tuollaista puuroa ja hyvää tuli

Terv Paula - pe 26. heinäkuuta 2019 19.41.36

Paras kesäherkku.

Helpolla hyvää

Tarja Poikeljärvi - pe 26. heinäkuuta 2019 19.39.12

Kommentointi