Keltainen linssikeitto – aurinko lautasella! - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu

pe 1. maaliskuuta 2019 17.00.00

Keltainen linssikeitto – aurinko lautasella!

 

Keltainen linssikeitto on kuin aurinko olisi lautasella! Ajattelinkin tehdä sitä sunnuntaina, kun on laskiainen hernekeiton sijaan. Keitossa on mukavasti mausteita ja se valmistuu ihan hetkessä. Hämäävästi keltaiseen keittoon käytetään punaisia linssejä ja silti lopputulos on keltainen. Keitto on vegaaninen, gluteeniton ja maidoton, joten se sopii monelle ja sitä on helppoa tehdä suurempikin määrä kerrallaan ja tarjota soppaa myös ystäville.

 

 

 

Keltainen linssikeitto 

 

4:lle

2 rkl öljyä

1 sipuli kuutoituna

2 keskikokoista porkkanaa kuutioina

5 valkosipulinkynttä viipaleina

1,5 l kasvislientä (fondista, jos mahdollista – tulee parempaa)

3,5 dl punaisia linssejä

2 dl säilykemaissia

2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl currya

hiukan cayennepipuria

1 pienen sitruunan raastettu kuori ja mehu

 

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli- ja porkkanakuutioita viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutin verran.

Lisää kattilaan kasvisliemi, linssit, maissi, jeera, curry ja cayenepippuri ja anna keiton poreilla hiljaaa noin 15 minuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja –mehu.

Nauti hyvän leivän kanssa.

 

 

 

Kommentit

Kommentointi