Kesäkurpitsapihvit, hernesose ja jugurttikastike - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

toukokuu
huhtikuu

pe 27. maaliskuuta 2020 10.05.00

Kesäkurpitsapihvit, hernesose ja jugurttikastike

Tein meille ihanan vihreän lounaan. Paistoin kesäkurpitsapihvejä, jotka tarjoilin hernesoseen, kreikkalaisesta jugurtista tehdyn kastikkeen ja keitettyjen varsiparsakaalien kanssa.

Oli tosi hyvää! Pihvit tai lätyt voi paistaa joko suuriksi isolla paistinpannulla tai tehdä pieniä lättyjä. Ne ovat oikeastaan lättyjen ja pihvien välimuotoja.

Paistamisessa täytyy olla malttia, jos lättyä yrittää kääntää liian aikaisin, se hajoaa. Paistoaika on kuusi minuuttia per puoli – ja silloin kääntäminen onnistuu ihan mainiosti.

Annoksesta tulee neljä suurta lättyä ja siitä riittää lounaaksi kahdelle. Jos pakastimessa on tilliä, persiljaa tai basilikaa niitä voi hyvin käyttää tähän ruokaan.

 

Kesäkurpitsapihvit

 

500 g kesäkurpitsaa (2 keskikokoista)

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja (voi korvata manteli- tai kaurajauhoilla)

2 rkl hienonnettua purjoa

2 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa tai basilikaa

suolaa, mustapippuria

öljyä paistamiseen

 

Raasta pestyt kesäkurpitsat raastimen karkeimmalla terällä. Levitä puolet raasteesta kerrallaan työlaudalle ja painele niistä neste pois tiukasti talouspaperilla.

Vatkaa kulhossa kanamunien rakenne rikki ja lisää sitten joukkoon jauhot ja varo etteivät ne paakkuunnu. Lisää sitten purjo, käyttämäsi yrtit, suola ja pippuri sekä kesäkurpitsaraaste. Sekoita hyvin.

Laita öljy kuumalle pannulle ja levitä ohuehko kerros taikinaa paistumaan. Paista pihvejä keski- tai miedolla lämmöllä n. 6 minuuttia kummaltakin puolelta.

 

Hernesose

 

1 pss (200g) pakasteherneitä

muutama mintun oksa silputtuna

3 rkl öljyä

ripaus suolaa

 

Soseuta herneet, minttu ja öljy sauvasekoittimella ja mausta kevyesti suolalla.

 

Jugurttikastike

 

Kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia

Tuoreita yrttejä kuten tilliä, persiljaa tai basilikaa (pakastettu käy hyvin)

Mausta jugurtti silputuilla yrteillä

 

Tarjoile lisäksi keitettyä varsiparsakaalia.

 

Hyviä vointeja ja terveyttä kaikille!

xoxoxo

Hanna

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Näyttää herkulliselta

Pakku kokeilla Hanna! Kiitos!
Hernesose ilmeisesti pakasteherneistä?
JA mikä tässä on parasta; kreikkalaista jogurttia saa nykyisin tosi vähärasvaisenakin :)

Riitta Rantanen - la 28. maaliskuuta 2020 04.04.57

Kommentointi