keväisen raikas sitruunapasta - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

marraskuu
lokakuu

pe 17. toukokuuta 2019 08.10.00

keväisen raikas sitruunapasta

Joskus tulee joku selittämätön himo johonkin ruokaan, jota on sitten aivan pakko saada. Mun alkoi tehdä mieli sitruunapastaa aivan hulluna ja niinpä kehittelin nopeasti reseptin, joka on ihanan keväinen, raikas ja maukas. En halunnut siihen lainkaan kermaa vaan ainoastaan raikkautta. Voita se kylläkin tarvitsee, mutta resepti on silti kevyt.

Ainekset ovat yksinkertaiset – pastaa, sitruunaa, yrttejä, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja säilykkeenä myytävää, kypsää kanan rintafileetä.

Kanan voi jättää pois, kun haluaa tehdä vegeversion.

Ruoka valmistuu nopeasti. Sillä aikaa, kun saa pastaveden kiehumaan ja pastan kypsäksi saa kesäkurpitsat pilkottua ja melkein paistettuakin. Ruoka on valmista 20 minuutissa.

Keväinen sitruunapasta neljälle

 

400 g spagettia tai muuta pastaa

suolaa

2 kesäkurpitsaa

2 rkl öljyä

3 valkosipulin kynttä

Suolaa

Mustapippuria

2-3 rkl voita

4 prk kananrintafileetä öljyssä tai vedessä

1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

tuoretta timjamia tai sitruunatimjamia

 

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä al dente –kypsäksi. Ota talteen 2,5 dl pastan keitinvettä ennen kuin kaadat pastan lävikköön.

 

Halkaise kesäkurpitsat pituus suunnassa neljään tai kuuteen osaan ja poista siemenet. Pilko pikkurillin pään kokoisiksi kuutioiksi.

 

Laita paistinpannuun 2 rkl öljyä ja pilkotut valkosipulin kynnet. Pyörittele valkosipulia pannulla 1-2 minuuttia ja varo polttamasta sitä. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja paistele niitä, kunnes ne saavat hiukan paistopintaa, mutta eivät tule aivan pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kypsät kuutiot kulhoon odottamaan.

 

Laita pannulle 2-3 rkl voita ja anna sen sulaa. Lisää pannulle sitruunan mehu ja keitetty pasta. Lisää joukkoon säästämäsi pastan keitinvesi. Pyörittele pastaa kuumassa liemessä, kunnes se on irtonaista ja kuumaa, noin pari minuuttia. Älä kypsennä enää.

Laita pasta kuumalla vedelle lämmittämäsi kulhoon tai tee annokset suoraan lautasille.

 

Lisää pastan päälle paistetut kesäkurpitsat, murenna sormissa kanafileet silpuksi ja lisää sekin pastan päälle. Raasta vielä pinnalle sitruunan kuori ja mausta tuoreilla yrteillä, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella.

 

Ihanaa on!

xoxoxo

Hanna

 

 

 

Haaveiletko uudesta keittiöstä?

Uuden keittiön hankinta onnistuu helposti lähimmästä Topi-myymälästä.
Tutustu Topi-Keittiöiden laajaan mallistoon täältä ja tervetuloa Topi-myymälään.

Kommentit

Kommentointi