Kolmen suklaan Charlotte russe - paras pääsiäiskakku - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

kesäkuu
toukokuu

pe 22. maaliskuuta 2019 14.00.00

Kolmen suklaan Charlotte russe - paras pääsiäiskakku

Ajattelin tehdä pääsiäisen jälkiruuaksi jotain, mitä en koskaan ennen ole tehnyt ja päädyin ihanaan tuplasuklaa Charlotte Russeen. Näitä kakkuja leivottiin joskus 90-luvulla ja tavallaan aina ihmettelin kuinka se oikein saattaisi onnistua. Mutta onnistuu se. Ihan yksinkertaisin leivonnainen se ei ole, vaan vaatii hiukan taitoa ja säätöä, mutta on vaivan väärtti.

Minä tein kääretortusta muhevan ja täytin sen suklaamoussella. Koska se todella on muheva eikä mikään tiukka kääryle, se vaikeuttaa käsittelyä, mutta maku ja koostumus korvaavat vaivan. Valmiin kääretortun on levättävä jääkaapissa yön yli, että se napakoituu helpommin leikattavaksi.

Kääretorttukuvun sisään kätkeytyy todellakin aidosti suussa sulava ja täytetäinen suklaatäyte. Siihen ei käytetä liivatetta ollenkaan, sulatettu suklaa hyydyttää kovettuessaan täytteen. Niin ja tietenkin myös voi. Voi voi…Tämä kakku on todella suklainen ja ihana ja sen seurakasi voi tehdä vadelmamelban. Kakusta riittää ainakin kymmenelle.

Charlotte Russe

 

Kääretorttu

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

2 rkl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Kääretortun suklaatäyte

4 dl kermaa

170 g maitosulkaata

 

kakun suklaatäyte

 

300 g tummaa suklaata

100 voita (Ei margariinia eikä Oivariinia)

400 g Philadelphia tuorejuustoa

4 dl kuohukermaa

2 -3 tl vaniljasokeria

 

 

Vadelmamelba

 2-3 dl (200g-300g) pakastevadelmia

Tomusokeria maun mukaan

1 tl sitruunamehua

 

Painele marjat siivilän läpi ja mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunan mehulla

Tee ensin kääretorttu

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan varovasti käännellen.Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle, puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.

Kääretortuntäyte

Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltounnissa. Sekoita sula suklaa kermavaahtoon.

Levitä suklaatäyte kääretorttupohjalle ja rullaa torttu varovasti pitkältä sivulta rullaksi leivinpaperin avulla. Laita torttu jähmettymään yön yli jääkaappiin.

 

Tee kakun täyte

 

Sulata suklaa yhdessä voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä varovasti. Sekoita tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita hyvin. Laita seos kylmään jäähtymään ja sekoittele muutaman kerran. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljalla. Yhdistä kermavaahto suklaaseokseen

 

Kokoa kakku

Vuoraa 3 litran pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Leikkaa terävällä veitsellä kääretortusta noin 2 cm viipaleita ja vuoraa kulhon pohja ja reunat viipaleilla. Lusikoi suklaavaahto keskelle ja kopauttele kulhoa hiukan, että täyte menee tasaisesti kaikkiin kolosiin.

Peitä kulho kelmulla ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Tarjoa kakun kanssa vadelmamelbaa.

 

Suklaisia herkkuhetkiä toivoo Hanna xoxoxo

 

 

Kommentit

Hyvä idea Mari!

Helpotti varmasti myös tortun rullausta!
Terv Hanna

Hanna Sumari - ke 17. huhtikuuta 2019 05.49.24

Testasin

Ja hyväähän se oli kun mikä! Laitoin vaan kääretortun väliin valkosuklaa mascarponen!

Mari - su 31. maaliskuuta 2019 20.24.24

Kommentointi