Kurpitsa-vuohenjuustopizzaa viikonlopuksi - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu

to 14. syyskuuta 2017 21.26.00

Kurpitsa-vuohenjuustopizzaa viikonlopuksi

Butternut- eli myskikurpitsa on ihana ja monikäyttöinen kasvis. Sen kivikova pinta kätkee sisäänsä oranssin herkun, joka kypsyessään muuttuu täyteläiseksi, makeahkoksi herkuksi joka taipuu moneen ruokaan. Paahdetut kurpitsakuutiot ihan sellaisenaan on hyvä lisuke, jonka voi maustaa monella tavalla. Nyt täytin kurpitsan paloilla pizzan ja täydensin maun sekä vuohenjuustolla että mozzarellalla. Huippuhyvää tuli ja kiva oli katsoa telkkarista suosikkisarjaa ja popsia pizzaa.

Matkalla uuniin. Lisäsin pinnalle vähän timjmia ja oreganoa

Kun kurpitsakuutioita paahtaa uunissa, kannattaa saman tien paahtaa koko kurpitsa, vaikka pellilliseen pizzaa tai kahteen pyöreään annospizzaan kuutioita tarvitaan vain puolen kurpitsan verran. Loput voi säästää seuraavan päivän päivällisen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, ellei sitten tee taas pizzaa, kuten minä tein!

Minusta paras tapa kuoria kova myskikurpitsa on leikata se ensin puoliksi keskeltä ja sen jälkeen sektoreiksi ja sitten vasta leikata kuori pois terävällä veitsellä. Sen jälkeen kurpitsa on helppo naputella kuutioiksi. Myös ohuet viipaleet näyttävät pizzan päällä kauniilta.

Pizza valmistuu nopeasti, vaikka voisi luulla, että kurpitsan kypsymiseen menisi puoli elämää, niin ei siihen mene kuin vartti.
Jos illalla aikoo syödä pizzaa, voi taikinan tehdä valmiiksi jo aamulla edellisenä päivänä ja jättää sen nousemaan jääkaappiin. Ja jos pizzan himo iskee yhtäkkiä voi käyttää Pirkka Pizzapohja-aineksia, joihin lisätään vain vettä ja öljyä. Se on valmista viidessä minuutissa. Eli ei tarvitse odottaa taikinan nousemista puolta tuntia.
Käytin pizzataikinassa Dr. Oetker kuivahiivaa, jota käytetään samalla tavalla kuin tuorehiivaa. Se lisätään suoraan kädenlämpöiseen nesteeseen ja yksi pussi vastaa puolta tuorehiivapalaa.

Kurpitsapizza (kaksi isoa pyöreää annospizzaa)

1pss Dr. Oetker kuivahiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia ja jätä se nousemaan lämpimään paikkaan puoleksi tunniksi. Tai jos leivot pizzat myöhemmin laita taikina nousemaan jääkaappiin.

½ myskikurpitsaa kuutioiksi leikattuna
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

100 g tuoretta vuohenjuustoa
1 pallo buffalomozzarellaa
mustapippuria
1 tuore chilipaprika
rucolaa

Kuori, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa pinehköiksi kuutioiksi tai viipaleiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää öljy, suola, mustapippuri ja raastettu valkosipulin kynsi. Sekoita hyvin ja levitä kuutiot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda uunissa 220 asteessa n. 15 min tai kunnes ne ovat pehmeitä.

Kauli puolet pizzataikinasta ohueksi levyksi ja laita uunipellille. Levitä pinnalle paahdetut kurpitsakuutiot, puolet viipaloidusta chilipaprikasta, puolet vuohenjuustosta ja mozzarellasta. Rouhi päälle mustapippuria. Paista 230 uunissa kunnes pizza on kypsä n. 10 min. Laita pizzan päälle reippaasti rukolaa.

nami nami!

xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi