Kymmenen minuutin kylmä kesäpasta - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

lokakuu
syyskuu
Tagit: pasta, pastasalaatti,

pe 26. kesäkuuta 2020 13.44.00

Kymmenen minuutin kylmä kesäpasta

Viime päivinä on ollut niin kuumaa, ettei millään jaksa tehdä ruokaa eikä mikään raskas ruoka edes mene alas. Tämä kylmä pastaruoka valmistuu oikeasti kymmenessä minuutissa ja maistuu ihanalta kuumalla ilmalla, eikä siitä tule ähkyä.

Ruuassa maistuu minttu ja chili. Chilin määrää on vaikeaa kirjoittaa reseptiin, koska se miellyttää ihmisiä niin eri tavoin. Minä laitoin kastikkeeseen 3 pientä, noin sentin mittaista chilipalkoa ja minulle polte oli sopivaa. Kaupan tuoreiden chilien voimakkuus vaihtelee ja on täysin sattumanvaraista, joten kehotan maistamaan ja käyttämään chiliä oman maun mukaan.

Minttua saa olla reilulla kädellä. Osa lehdistä kannattaa silputa, mutta ei kovin pieneksi, koska silloin maku jotenkin katoaa.

Pappardelle on leveää, ohutta nauhapastaa, jota on mm. Pirkka-tuotteena. K-ruoka-sivuilta voi tarkistaa mistä myymälöistä sitä on saatavana. Toki tässä voi käyttää muutakin pastaa, mutta pappardelle on paras vaihtoehto.

 

Kymmenen minuutin kylmä kesäpasta

 

250 g pappardelle tuorepastaa

200 g pakasteherneitä

1 kesäkurpitsa

2-3 kuivattua chilipalkoa tai 1-2 tl chilihiutaleita

1 rkl (15 ml) oliiviöljyä

1 rkl (15 ml) sitruunanmehua

2 rkl (30 ml) valmista pestokastiketta

2 tl sormisuolaa

2 dl mintunlehtiä

mustapippuria myllystä

parmesaania

 

Keitä pasta al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä. Huuhtele kylmässä vedessä ja jätä odottamaan.

Sulata herneet kuuman veden alla, valuta ja murskaa niitä kevyesti haarukalla. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

Sekoita keskenään chili, öljy, sitruunamehu, pestokastike ja suola.

Laita pasta, herneet, minttu ja kesäkurpitsaraaste suureen kulhoon ja kaada kastike joukkoon ja nostele ruoka varovasti sekaisin. Rouhi päälle mustapippuria ja raasta pinnalle parmesaanijustoa.

 

Ihania aurinkoisia päiviä!

xoxoxo

Hanna

 

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös Instagramissa ja Facebookissa 

Kommentit

Kommentointi