Lohitacot ja mangosalsa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
Tagit: lohi,

pe 14. elokuuta 2020 16.23.00

Lohitacot ja mangosalsa

Ihana viikonlopun leffaillan terveellinen ja maukas herkku. Pehmeät tacokuoret täytetään chilin kanssa kypsennetyllä lohella ja mangosalsalla, jossa on mangon lisäksi avocadoa ja paprikaa. Niin hyvää! Kannattaa kokeilla.

Lohi

400-500 g lohifilettä

2 rkl öljyä

1 lime

¼ - ½ tl chilihiutaleita tai maun mukaan

suolaa ja mustapippuria

 

Salsa

1 mango

1 avocado

1 paprika

3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

1 limetin mehu

2 rkl öljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Kastike

2dl turkkilaista jugurttia

2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

1 rkl limetinmehua

suolaa ja mustapippuria

 

Pehmeitä, pieniä tacokuoria

Rapeaa vihreää salaattia silputtuna

 

Laita lohifile uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele fileen pinnalle öljyä ja mausta chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla. Paista filettä 225 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Älä ylipaista filettä kuivaksi.

 

Tee sillä aikaa salsa. Paloittele mango, avocado ja paprika kuutioiksi. Hienonna korianteri. Laita kakki ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa yhteen öljy, limetin mehu, suola ja pippuri ja lisää liemi avocado-mangosalsan joukkoon.

 

Valmista kastike sekoittamalla jugurtin joukkoon hienonnettu korianteri, limetin mehu, suola ja pippuri.

 

Pilko uunissa kypsennetty kala kuutioiksi.

 

Lämmitä tacokuoret uunissa, peitä liinalla ja tuo tarjolle. Tarjoile lisäksi pieneksi silputtua vihreää salaattia. Kokoa tacot laittamalla kuoreen ensin salaatti, sitten kalanpalat ja salsa sekä kastike.

 

P.S. en löytänyt lähikaupasta pieniä pehmeitä taco-kuoria joten ostin pehmeitä maissitortilloja ja leikkasin ne saksilla pienemmiksi. Ylijäävät reunat voi leikata pienemmiksi, ja paahtaa uunissa öljyn ja mausteiden kanssa tacochipseiksi.

 

 

Ihanaa viikonloppua!

Blogia saa mielellään jakaa 

xoxoxo

Hanna

 

Kommentit

Kommentointi