Maailman parhaat blondiet - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu
kesäkuu
Tagit: blondiet, browniet,

pe 5. kesäkuuta 2020 07.13.00

Maailman parhaat blondiet

Syreenit kukkivat ihanasti tuoksuen – on viimein kesä! Vangitsin ihanan syreenin maun siirappiin. Maustoin ihanat blondiet syreenisiirapilla ja syreenin kukilla. Voiko olla ihanampaa kesäisen kahvipöydän herkkää herkkua?

Blondie on brownien vaalea versio, jossa suklaan sijaan käytetään valkosuklaata. Tällä reseptillä syntyy blondiet, joiden pohja karamellisoituu ja maku on rikas ja täyteläinen ja niin hyvä, että on pakko ottaa toinen ja kolmaskin pala.

Hyvä siirappi ei synny hetkessä, vaan sen täytyy tekeytyä muutamia tunteja, joten aloita siirapista heti aamulla, jolloin kukatkin on parasta kerätä.

Siirappia voi käyttää leivonnaisten lisäksi maustamaan kesäisiä juomia.

 

 

Syreenisiirappi

 

2 dl vettä

2 dl sokeria

3 dl syreenin kukkia

2 rkl sitruunan mehua

5 mustikkaa (ei välttämätön)

 

Nypi syreenin kukat irti kukkatertuista. Ota tarkasti pois myös pieni vihreä kukan varsi, siitä tulee siirappiin kitkerää makua.

Laita kukat lankasiivilään ja huuhtele kukat runsaassa kylmässä vedessä hellästi.

Sekoita kattilassa vesi ja sokeri ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri sulaa.

Lisää joukkoon syreeninkukat, sitruunan mehu sekä mustikat väriä antamaan, jos haluat. Anna seoksen hautua viisi minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Laita kansi päälle ja anna seoksen hautua veilä 3-8 tuntia.

Siivilöi kukat pois siirapista ja säilö tiiviiseen pulloon. Käytä siirappia mausteena kakuissa ja juomissa.

 

 

Blondiet

 

250 g voita

150 valkosuklaata, rouhittuna

300 g (n.3,5 dl) sokeria

4 suurta kananmunaa, huoneenlämpöisinä

2 tl vaniljauutetta

200 g (n. 3 dl) vehnäjauhoja

2 tl leivinajuhetta

175 g valkosuklaahippuja

 

Kuorrutus

 

200 g maustamatonta täysrasvaista tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)

60 g huoneenlämpöistä voita

50 g valkosuklaata sulatettuna ja hiukan jäähdytettynä

2-3 tl syreenisiirappia (maistele!)

1/2 tl vaniljauutetta

 

 

Uuni 180 °C

Vuoka 20 x 30 cm 

 

Valmistele vuoka vuoraamalla se leivinpaperilla, anna paperin tulla reunojen yli, niin saat nostettua leivonnaisen helposti pois vuoasta.

Laita valkosuklaapalat ja voi mikron kestävään kulhoon ja kuumenna ilman kupua 350 W noin 30 s kerrallaan, sekoita ja jatka, kunnes suklaa on sulanut. Tai sulata voi ja valkosuklaa vesihauteessa liedellä. Sekoita sulaan seokseen sokeri ja vaniljauute. Lisää sitten munat yksitellen hyvin vatkaten. Tässä vaiheessa taikina voi näyttää juoksettuneelta, mutta ei hätää, se asettuu, kun joukkoon lisätään jauhot.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon vielä valkosuklaahiput. 

Levitä taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30-40 min. Peitä blondie paistamisen puolessa välissä foliolla, ettei pinta tummu liikaa. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun jää löysää taikinaa, kakku on raaka, mutta jos siihen tarttuu kakun muruja, se on kypsä. Blondie on tahmeaa ja taikina karamellisoituu, joten sitä jää aina jonkin verran puutikkuun. Älä ylipaista!

 

Anna kakun jäähtyä 10 vuoassa ja nosta se sitten leivinpaperin avulla ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

 

Tee kuorrute

 

Sulata ja valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hiukan. Vatkaa voi ja tuorejuusto ja voi yhteen notkeaksi kuorrutteeksi, lisää sulanut valkosuklaa ja mausta hiukan vaniljalla ja syreenisuurapilla. Koska syreenin kukat maistuvat erilaisilta eri pensaissa, maistele kuorrutetta. Blondiet ovat makeita, joten kuorrutteessa saa olla hiukan särmää.

 

Leivitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun pinnalle. Laita ensin aivan ohut kerroskuorrutetta kakulle, jolla kiinnität kakun pinnan. Voit laittaa kakun tässä vaiheessa hetkeksi jääkaappiin. Levitä sitten loput kuorrutteesta.

Leikkaa kakku samankokoisiksi paloiksi ja koristele syreenin kukilla.

 

Ihania kesäisiä kahvihetkiä!

xoxox

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @topi_keittiot  ja Facebook

 

 

Kommentit

Blondiet

Otin reseptin, se tuntuu niiiiin ihanalta. Teen heti kun saan niitä syreeninkukkia. Meillä täällä Etelä-Karjalassa ovat vielä pienillä nupuilla tulossa. Odotellaan🤗.
Mie tykkään niin siun tyylistä!! Jessss
T: Suvi
Kiitos! Ihanista resepteistä💋💙💚💛💜

- pe 5. kesäkuuta 2020 23.17.42

Kommentointi