Makkarapelti ja maukkaat lisukkeet - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
Tagit: juurekset, makkara,

pe 6. syyskuuta 2019 09.40.00

Makkarapelti ja maukkaat lisukkeet

Joku sanoi joskus, että uunijuuresten reseptiä ei pitäisi laittaa yhteenkään keittokirjaan, koska siinä vaan laitetaan juurekset uuniin. No sehän on ihan totta! Mutta välillä uunijuureksista kannattaa muistuttaa. Ja juuri nyt kaikki juurekset ovat ihan parhaimmillaan, joten niinpä minäkin pilkoin porkkanat, potut ja yhden suuren sipulin uunipellille, maustoin suolalla ja pippurilla ja valelin ne öljyllä. Paahdoin niitä ensin uunissa puoli tuntia ja sitten vielä vartin lisää yhdessä ihanien mausteisten kalkkuna, broileri ja bratwurst-makkaroiden kera.

Kun herkku valmistui uunissa, tein sinappikastiketta, sinappia, tomaattisalsaa ja mummonkurkkuja. Lopputuloksena oli mahtavaa raikkautta mausteisten makkaroiden vastapainoksi, ilman suurta vaivaa tai isoa osaamista.

 

Makkarapelti

200 °C

 

1kg porkkanoita

iso punasipuli

10 perunaa

2-3 rkl öljyä

suolaa

mustapippuria

rosmariinia

n. 600 g erilaisia makkaroita. Paistoaika perustuu käyttämiini ohuisiin makkaroihin.

Käytin Kivikylän kalkkunanakkeja, Jyväbroilerin Broilerinakkeja ja Pirkka Bratwursteja

 

Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne lohkoiksi. Pese perunat ja viipaloi ne veneiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se n. 1 cm paksuiksi puolikuiksi. Laita kaikki vihannekset leivinpaperin päälle, uunipellille. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla ja lisää lopuksi öljyä niin, että sitä tarttuu kaikkiin vihanneksiin

Paahda vihanneksia n. 20-30 min vihannespalojen koosta riippuen 200 asteisessa uunissa ja lisää sitten päälle makkarat ja nosta uunin lämpö 220 asteeseen ja paahda vielä 15 min.

 

Maukas sinappi syntyy kun lisäät Dijonin sinappiin hunajaa ja mustapippuria.

 

4 tl Dijonin sinappia

2 tl juoksevaa hunajaa

mustapippuria

 

Helppo sinappikastike maistuu ihanalta sekä makkaroiden että vihannesten kanssa

 

1 prk kermaviiliä

3 tl Dijonin sinappia

2 tl hunajaa

 

Tomaattisalsa

 

250 g kypsiä tomaatteja

1 rkl oliiviöljyä

ripaus sokeria

hiukan suolaa

1 rkl limetinmehua

1 keväsipulivarsineen

 

Lohko tomaatit ja poista siemenet. Pilko sitten tomaatit ja sipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla, sokreilla ja limetillä.

 

Mummonkurkut

 

1 kuorittu kurkku ohuina siivuina

2 tl etikkaa

½ tl suolaa

2 tl sokeria

2 rkl tillisilppua

 

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita puukauhalla muutama minuutti. Maista lientä ja lisää suolaa tai sokeria tarvittaessa. (Huom! Mummonkurkut eivät tarvitse vettä. Neste irtoaa kurkuista kun niitä sekoittelee tovin)

 

Ihanaa viikonloppua ja herkkuhetkiä!

Hanna

xoxoxo

 

Kommentit

Kommentointi